MotoNews.pl
10 Dziwna sprawa z wentylacją (166963/25) - NT

Dziwna sprawa z wentylacją

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
NIe wiem co jest.
Niedawno rozpięła mi sie wtyczka od dmuchawy w komorze silnika.
Po złożeniu do kupy wrazenie jest takie ze dmuchawa dmucha znacznie mocniej na poszczególnych obrotach (moze to i lepiej )
Jednak problem jest taki ze kiedy reguluje sierowanie strumienia powietrza na szybe to kratkami nadal leci powietrze, słabiej niz gdy skieruje na kratki ale wyczuwalnie. Wczesniej czegos takiego nie było.
Co to mozę być, zacięla sie jakas ruchoma czesc sterowana z panelu.
Pssyt przy przełączaniu pokrętła słychac i przełącza sie ale jakby nie do konca.
Gdzie szukac, co poprawic ???

Przywyknąć. Ten model tak ma. A, że wiało Ci słabiej, to nie zwracałeś na to uwagi.

-----------------
czasem tu zaglądam

Przedtem dmuchało słabiej, bo prawdopodobnie był zły styk w tej wtyczce co się rozłączyła. Teraz jest załoźona dobrze to i witrak dostje więcej prądu.
Przełączenie pokrętła na nadmuch na szyby nie odcina do końca pozostałych nadmuchów.

śmiesznie bo slabiej dmuchlo od nowosci. Teraz mam taki podmuch ze beret zrywa.

Cytat:
2006-11-27 11:21:28, maltoron pisze:
śmiesznie bo slabiej dmuchlo od nowosci. Teraz mam taki podmuch ze beret zrywa.

odetnij antenke w berecie i bedzie ok..ona powoduje zawirowania powietrza a tak serio to moze i dmucha ale co za problem zamknij kratki centralnego nadmuchu i tyle

Ale to wtedy boczne daja ze hej. wcale nie żartuje.
Kiedys przepuszczało lekko jak był skierowany nadmuch na szybe. a teraz mam wicher ze wszystkich kratek, a zmieniam tylko jego natezenie pokrętłem od położenia.