Przewody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam problem ze swoim Espero jak jest wilgotno. Mysle ze to przewody. Czy zna ktos jakos dobra firme ktora robi przewody do gazu ??? Wymienialem rok temu i sa jakies przebicia chyba.

pzd

Cytat:
2006-11-10 19:56:24, Edgardo pisze:
Witam, Mam problem ze swoim Espero jak jest wilgotno. Mysle ze to przewody. Czy zna ktos jakos dobra firme ktora robi przewody do gazu ??? Wymienialem rok temu i sa jakies przebicia chyba. pzd

jest takie nieśmiertelne na forum hasło: WYSZUKIWARKA !!

Przewody to tysiąc razy poruszany temat...

Żeby nie było... boś Kolego "Żółty"...ze swojej strony polecam przewody TESLA...no i ewent. Oryginalne ORYGINAłY Daewoo

wiem. Jak napisalem to dopiero pomyslalem zeby sprawdzic i znalazlem ) ale dzieki za info.

Zostały mi po esperaczku oryginalne nówki Packard-y do silnika 1.8. Może ktoś potrzebuje?

ja mam janmory "triple silicon-madi in USA" i juz mają ponad dwa lata-na gazie-ZERO PROBLEMÓW

u mnie oryginal DU, sprawdz czy gdzies nie ucieka Ci iskra przy cewce, u mnie idzie obok cewki jakis kabelek z bezpiecznikiem, pewnego dnia cos motor wariowal, wszystkie grki nie palily, zagladam pod mache i slysze jak iskra spiepsza , uciekala wlasnie na bezpiecznik bo jakos sie zblizyl do cewki

Cytat:
2006-11-11 20:48:49, netpro pisze:
u mnie oryginal DU, sprawdz czy gdzies nie ucieka Ci iskra przy cewce, u mnie idzie obok cewki jakis kabelek z bezpiecznikiem, pewnego dnia cos motor wariowal, wszystkie grki nie palily, zagladam pod mache i slysze jak iskra spiepsza , uciekala wlasnie na bezpiecznik bo jakos sie zblizyl do cewki

Mialem podobnie-tylko iskra przeskakiwala z przewodu łączącego cewke na jeden z przewodów które szedł do aku-pomogla wymiana tegoż przewodu

Cytat:
2006-11-11 15:47:48, DENWER pisze:
Zostały mi po esperaczku oryginalne nówki Packard-y do silnika 1.8. Może ktoś potrzebuje?

Wysyłaj !

Jeżeli pasują do 2.0

4pak będzie

Czyli jaki przewod wymieniles?

2006-11-11 20:51:44, tommi3737 pisze:
Mialem podobnie-tylko iskra przeskakiwala z przewodu łączącego cewke na jeden z przewodów które szedł do aku-pomogla wymiana tegoż przewodu
[/quote]

Cytat:
2006-11-11 21:43:12, Edgardo pisze:
Czyli jaki przewod wymieniles? 2006-11-11 20:51:44, tommi3737 pisze: Mialem podobnie-tylko iskra przeskakiwala z przewodu łączącego cewke na jeden z przewodów które szedł do aku-pomogla wymiana tegoż przewodu

[/quote]

mam wrazenie ze dyskusja na jeden temat toczy sie w dwóch postach-

Wymieniłem ten przewód łączący cewke z kopułką...

Wymienilem ten przewod i wydaje sie ze jest juz ok. Sa jednak przebicia na fajce przy kopulce. Czy to normalne czy sprzedali mi przewod walniety? Na calym przewodzie i na fajce przy kopulce nie ma przebic. Nie wiem czy jechac go zareklamowac bo koles moze powiedziec ze cewke mam walnieta a cewka byla wymieniana rok temu. Prosze o porade.

jedź jeb.... gościowi ten przewód na lade i żądaj kasiory....ja tez ostatnio kupiłem janmory za 64 zł...i dalej iskra skacze na przedzie cewka- kopułka...pojdzie do reklamacji podstawie Ustawy o szczególnych warunkach sprzedazy konsumenckiej.....polecam sie z nią zapoznac bo dzieki niej nasze zycie jest prostsze

Cytat:
2006-11-11 21:11:10, Zoltar pisze:
Wysyłaj ! Jeżeli pasują do 2.0 4pak będzie

Byłem pierwszy choć sam nie wiem czy pasują Jutro o 7.30 rano się przekonam

Bylem wczoraj wymienic i koles powiedzial ze moge zlozyc reklamacje (zostawic kabel i czekac 2 tyg). Dalem wiec sobie spokoj i popsikalem WD40. Jak narazie jezdzi pieknie ale chcac sprawdzic czy dalej przebija troche mnie jeb..... przy fajce od strony cewki. Ktos wie czy to moze normalne ? Moze sie czepiam i wsadzam lapy tam gdzie nie trzeba hehe

No właśnie jak kopie to są chyba przebicia U mnie też tak mechanior sprawdzał i raz ostro go kopnęło

I znowu ten przewod. Przez dwa tygodnie jezdzil wspaniale az tu znowu zaczelo przerywac na gazie i na benzynie. Kurcze chyba pojade i kupie znowu nowy przewod ale zastanawiam sie jeszcze czy to przypadkiem nie cewka ktora wymienialem rok temu?
Jesli ktos jest z warszawy i jezdzi espero 1.5 to moze umowilby sie ze mna na chwile? Zaminilibysmy przewod i wtedy chyba juz mialbym odpowiedz co jest nie tak. A wszystko dlatego ze troche mi szkoda znowu kupowac przewod jak problem jest gdzies indziej. )

Cytat:
2006-11-18 21:08:38, YeLonkoskY pisze:
Byłem pierwszy choć sam nie wiem czy pasują Jutro o 7.30 rano się przekonam

Już dawno kupiłem

A ja kupiłem wtedy o 7.30. bardzo eleganckie druty

Cytat:
2006-11-23 19:04:06, Edgardo pisze:
I znowu ten przewod. Przez dwa tygodnie jezdzil wspaniale az tu znowu zaczelo przerywac na gazie i na benzynie. Kurcze chyba pojade i kupie znowu nowy przewod ale zastanawiam sie jeszcze czy to przypadkiem nie cewka ktora wymienialem rok temu? Jesli ktos jest z warszawy i jezdzi espero 1.5 to moze umowilby sie ze mna na chwile? Zaminilibysmy przewod i wtedy chyba juz mialbym odpowiedz co jest nie tak. A wszystko dlatego ze troche mi szkoda znowu kupowac przewod jak problem jest gdzies indziej. )

kolego
zwal kopolke i zobacz co jest w srodku
mnie teza tak walilo tym glownym przewodem do cewki az cewka pekla w miejscu gdzie walilo
kupilem cewke kupilem kable i bilo jak bylo wilgotno
jak zdiolem kopolke okazalo sie ze nie ma glownego styku tego co idzie od kabla na palec i dlatego tak walilo

Po golym niebem nie zwale tym bardziej ze za bardzo sie na tym nie znam. Ale myslisz ze jak sa przebicia z fajki na cewke to wina tego styku w kopulce? kurcze na to bym nie wpadl. Ile zaplacilec za cala robote i czy jakies czesci kupowales np. nowa kopulke i palec??