MotoNews.pl
3 Ile zapłaciliście za lakierowanie poloneza (85728/27) - NT

Ile zapłaciliście za lakierowanie poloneza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce przelakierowac poloneza Ale nie wiem ile to będzie kosztować

mnie calkowita zmiana koloru z komora silnika i bagaznikiem, plus wymiana poszycia dolnego tylnych drzwi, na lakier metalic wraz z materialami - 1600 (chyba musialbym sprawdzic w notatkach).

a jak malowalem fiata to go sam przygotowalem to kolo tylko dopolerowal i prysnal mi za 200pln no i wtedy byla farba zywica za 150zl 1,5l...

gdzies tyle trzeba dac zeby to sie troche trzymalo... ale w sumie ty masz mniej do lakierowania...

tak ja za 1700 przemalowalem cala jette z ze zmiana koloru na metalic, pomalowaniem srodka itd itd a dodam ze przy okazji trzeba bylo wyklepac drzwi x2 oraz tyl do wyklepania troche tylu bylo i ogolnie tak wiece jak to jetta z 86 roku mogla wygladac gdzies niegdzies cos do wspawania wiec ogolnie to chyba poldka tez za tyle by wyszlo a jak np ze zwyklym lakierem to mysle ze jakies 100/150 mniej

w maju zeszłego roku wraz z wymianą poszycia drzwi 4 x + maska i tylna klapa + kilka zaprawek i lakier wyszło 800 PLN ( lakier platyna metalik), i jak narazie sie trzyma wszystko , a co do całego poloneza to zależy od "fachowca" i od lakieru

mi tez chodzi po glowie lakierowanie pscoly ale kasa cienkamoe ktos po kosztach?taka promocja?

jak bendzie cieplo to sam bede cwiczyl, sprzet mam, i sie naucze, troszke malowalem juz tj. blotniki do Kama3a,

a moj ojciec to ma traktor C-360 i zamierzam go stuningowac i troche na nim pomaluje najpierw.

A wogle ile kosztuja farby jakie, bo ja tam nie wiem?

mi kiedys malowal za 400zł i tak tez wyszlo... rdza po pol roku, lakier sechl 2tygodnie

ja sie przymierzam do klapy bo idzie rdza od dolu... ale doszedlem do wnosku ze to wina blachy a nie lakiernika.. on ja robil juz 2 razi i znowu idzie... taka stal..

ktoś się orientuje ile zapłace za lakier nie metalik ,ale z połyskiem
biały i bordowy

[ wiadomość edytowana przez: sepo dnia 2005-03-05 21:27:18 ]

Sepo po co polysk zrob mat czarny mat ty i tak chcesz go z tuningowac wiec kolor bedzie zajebisty - moje zdanie

lakier masz w zaleznosci od jakosci farby, najtanszy na bazie zywicy taki mialem na fiacie - blysk fabryczny, ok 50 pln za 1 litr, na fiata poszlo 2,5 l ale na nim nie zrobisz polerki jak masz zaciek... lepsze sa nowsze lakiery, pucha wyjdzie od 60,70 pln do nawet 1000 jesli chcesz kameleon... a na zwykly blysk jak psiukniesz bezbarwny to masz prawie jak fanta chrom. najlepiej aby kolorek byl ostry i swiezy i odrazu bezbarwny - swieci sie jak psu jajca!!! polecam, sam ostatnio choruje na blysk a nie metalic...

Dzięki chyba skożystam z twojej opcji k1cyprys

mi sie takie bardzo podobaja nawet bardziej od perly! tyle ze ja bym walnal bezbarwnym 2x!! masz efekt jak FANTA CHROM!!

a co to jest za bezbarwny i ile koszuje, i co to jest ten FANTA CHROM?

Real masz tu linka i sobie przejrzy ich stronkę!!!!Po co dużo pisać

Fantachrom

[ wiadomość edytowana przez: chojnas dnia 2005-03-06 19:11:53 ]

dziekuje Chojnas.

dodam tylko ze ich wystawowego fiata nikt nie chcial ubezpieczyc w AC... no coz jak lakierowanie auta przewyzsza jego wartosc...

to w koncu wiem co to jest ta fanta ale tak wyglad owej fanty mozna zrobic tak jak cyprys mowil ze styknie pomalowac bez barwna - tez tak robilem jak robilem wlasna galke do skrzyni biegow nawet nawet tylko starla mi sie potem :0 ale to poprostu sie czesto uzywa - bardzo czesto w ruchu miejskim

Cyprys spox , polecam się na przyszłość

A co do tego fantachromu to niewiem czy psiknął bym tym auto , tak jakoś mi niepodchodzi zabardzo się świeci!!!!

POZDRO

dzieki, spoko. jak mowilem kwestia gustu i portfela... bezbarwny 1-2x na lakier blysk i masz naprawde wypasik!!! piekny blysk!!!

A co do lakierowania , to wiecie może ile tak mniej więcej chcą za puszkę podkładu?!!

POZDRO

30-50pln

ja mialem chyba.. no kurde nie pamietam, jutro poszukam to ci napisze...