Pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam mały problem z moim fantastyczntm autkiem Otóz ostatnio straciło na swej mocy bo siadaja w nim pierscienie i uszczelniacze, chciałbym podjac sie sam naprawy autka ale brak mi jest ponocy. Jesli ktos mialby jakies schematy dotyczace Pony 1.5 na pełnym wtrysku 93r. Z gory dziekuje prosze o pomoc

Do Poniaka masz ksiażkę - nie jakaś rewelacja ale zawsze coś na Allegro za naście zl kupisz.
A z drugiej strony co to za schematy potrzebujesz do wymiany pierścieni i uszczelniaczy - co sie podizało i czy jesteś pewny ze to pierscienie (uszczelniacze nie maja chyba nic do mocy silnika).
pozdrawiam.
Misio

Jeśli chodzi o książkę tę żółto-zieloną to jest naprawde dokładna. Aż za dokładna. Według autora wszystko możesz zrobić sam. Ale proponuję żebyś najpierw zmierzył ciśnienie na cylindrach to będziesz wiedział czy pierścionki do wymiany

Tak to napewnoo to bo bylem u "FACHOWCA" to zaspiewal mi prawie tyle za robote ile warte sa czesci. A schematy by mi sie przydalo bo latwo jest rozebrac trudniej zlozyc te wschodnie sprzęty

Powiem tak - życze Ci zeby wystarczyły same pierścienie, ale ... jendak sprawdz jakie masz ciśnienia na cylindrach.
Pozdrawiam.
Misio

Bylo to juz sprtawdzane bo ten mechanik to robił

To otwierajac silnik miej przynajmniej 2000zł na czarną godzine, jak chcesz robić cokolwiek z tym.
Bo zaraz pewnie wyjdzie to i tamto ...
Pozdrawiam.
Misio