Problem z szarpaniem i dlawieniem auta przy przyspieszaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam benzyne bez gazu silnik 1.6 16v 1993. filtr powietrza paliwa nowy swiece tez. Jadac wciskajac gaz do konca zaczyna sie dlawic szarpie i zawalnia a wciskajac stopniowo do pewnego momentu jest ok gdy dochodzi do 4000 obrmin dzieje sie to samo zaczyna dlawic sie i szarpie. Co to jest? pod komputerem wyszlo tylko czujnik przepustnicy i powietrza nic wiecej. Pomocy!!!!!!!!

Proponuje zacząć poszukiwania od filtra paliwa,nastepnie pompa paliwa.

Pozdrawiam.

filtr paliwa wymienilem swiece tez

Odpowietrzenie skrzyni korbowej
przepływomierz
kable WN
sprawdz!!

odpowietrzenie skrzyni korbowej gdzie to jest? Przeplywomierz powietrza czyscilem

KLIK

Cytat:
2006-11-28 07:18:33, mrmagnus pisze:
...pod komputerem wyszlo tylko czujnik przepustnicy i powietrza nic wiecej. Pomocy!!!!!!!!

co w związku z tym zrobiłeś?

Sprawdzilem czujnik przepustnicy jest dobry czujnik przeplywu powietrza przeczyscilem. i dalej to samo sprobuje z tym odpowietrzeniem skrzyni korbowej

Czujnik powietrza może być walnięty, a potencjometr przepustnicy może nie dawać płynnego sygnału przy wciskaniu gazu. Sprawdź porządnym miernikiem analogowym, czy jest płynność rezystancji oraz czy dalej po wyczyszczeniu czujnika tem - pokazuje błąd.. Ja bym jeszcze wyczyścił przepustnicę i zrobił reset kompa, sprawdzić ciśnienie paliwa. Spójrz w wątki mówiące o "kangurze".

jak wyczyscic przepustnice? zdjac rure dolotowa powietrza czy wykrecic go?

odkręcasz rurą od filtra powietrza, możesz odkręcić przepustnicę od kolektora, albo czyścić od przodu. U mnie był jeszcze lpg, więc trzeba zdemontować mixer.

No sprobuje tego wszystkiego dzisiaj

No to ja też się podlącze. Gdzie u mnie jest odpowietrzanie skrzyni korbowej ? To są te przewody koło krokowca, przepustnicy i separatora ?

takie same objawy były w moim 1.3
od momentu kupna.....
mechanik powiedział że jeden cylinder kaput ...szukałem silnika,
ale jak zaczął jechać jak żółw pook 2 miechach wiedziałem że to nie silnik....
he he okazało się że to cewka ....po wymianie inne auto
żadnego szarpania i czkawki ....może, zobacz...