Pomoc w Krakowie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Miałbym prośbę do ludzi z Krakowa lub okolic, chodzi mi o jakiegos smarkacza od ktorego kupilem karte graficzna na allegro dla dziewczyny, i jakos nie bardzo chce mu sie wyslac towar od dwoch miesiecy, kase oczywiscie dostal.Telefonu nieodbiera, teraz nawet na maile przestal odpisywac.
Kwota jest niewielka w sumie, ale nie oto chodzi, chodzi o uczciwosc i zasady. Niestety policja oleje mnie sikiem prostym, bo jest za mala szkodliwosc <250zl..

Jezeli ktos odzyska kwote, dostanie 50% z niej... wsytarczy zeby sie schlac jak swinia...

reszte prosilbym na prv...

pzdrv

W allegro istnieje ubezpieczenie transakcji do 500zł, więc odzyskasz całą kasę. W dziale pomoc jest wszystko opisane ( http://allegro.pl/help_item.php?zoom=N&item=737 ).

nie odzyskam, bo najpierw nalezy sprawe na policje zglosic, policja musi ROZPOCZAC sprawe, a do 250zl wszystko umazaja, bo jest to mala szkodliwosc spoleczna czy jakos tak, wiec dupa...
a bez rozpoczetego postepowania allegro wypina dupe...

Raz juz tak probowalem z komorka ktora mi ukradli w zakladzie pracy, wpisalem wartosc rynkowa 220zl, przyszlo pismo do domu po tygodniu ze sprawe umazaja ze wzgledu na mala szkodliwosc (<250zl), nawet nie chce mi sie na psiarnie jezdzic,

chlopaszek pewnie sadzil ze jak dzieli go 300km od kupujacego to jest bezkarny...

[ wiadomość edytowana przez: stachu_poznan dnia 2007-05-21 11:58:29 ]

Cytat:
2007-05-21 11:53:16, stachu_poznan pisze:
nie odzyskam, bo najpierw nalezy sprawe na policje zglosic, policja musi ROZPOCZAC sprawe, a do 250zl wszystko umazaja, bo jest to mala szkodliwosc spoleczna czy jakos tak, wiec dupa...

Nieprawda ! Syn naciął się nawet nie na Allegro , tylko kupując w sklepie internetowym buty za kwotę ( z wysyłką ~230 zł ) . Buty nie przychodziły przez dłuższy czas , więc z całą dokumentacją dotyczącą transakcji udałem się na Policję . Policja zgłoszenie przyjęła , bo to ich psi obowiązek - po czym okazało się , że gość miał na sumieniu więcej przekrętów . Jakie było moje zdziwienie , kiedy po mniej więcej miesiącu od zgłoszenia na Policji - zadzwoniła do mnie matka oszusta z prośbą , czy mogłaby sprawdzić czy posiadany przez nią nr mojego konta bankowego jest aktualny , bo chciałaby przesłać z powrotem pieniądze . Pytam - a pani syn ? - Syn siedzi ...
A nauczka dla mnie i moich synów wypłynęła taka , żeby nie płacić za nic z góry , tylko przy odbiorze i odpakowywać paczkę przy listonoszu czy kurierze !

[ wiadomość edytowana przez: schab dnia 2007-05-21 12:22:04 ]

to byl jakis szczesliwy traf
sprawe przyjac musza i tu sie zgodze, ale o rozpoczeciu postepowania decyduje szkodliwosc czynu, raz juz sie z nimi przejechalem, kiedy mi ta komorke zwineli, drugi raz nie mam zamiaru marnowac urlopu

u Ciebie okazalo sie ze koles ma cos na sumieniu juz, ten od ktorego kupilem ma same pozytywy i zapewne opchnal te karte wczesniej niz sie aukcja zakonczyla, a kase rozpieprzyl i teraz siedzi cicho pod miotłą z nadzieja ze zapomne...

Zobaczymy czy ktos podjedzie do niego przypomniec sie o zaleglych sprawach , jak nic sie niewydazy, zglosze fakt na policje...

mysle ze pare osob z kraka by sie znalazlo zeby zrobic maly wypadzik na chate chloptasia dawaj namiary

Ja bym zgłosił na policje dostał potwierdzenie przyjęcia i napisał do allegro masz dowody wydruk z konta czy potwierdzenie napisz do allegro jak to nie poskutkuje to wtedy sie odwiedzi goscia

Cytat:
2007-05-22 00:20:21, pterock pisze:
mysle ze pare osob z kraka by sie znalazlo zeby zrobic maly wypadzik na chate chloptasia dawaj namiary

hehe tez tak mysle

ale swoja droga na policje pasowalo by to zglosic