JohnnyII i wilson - PROBLEM - pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Mobilki
Mam do was dużą prośbę o pomoc:
Posiadam JohnnyII i antenka Wilson Little Wil i mam bardzo dużo problem z zasięgiem w terenie jest to max 3 km w mieście może 1km. SWR jest ustawiony (patrzyłem na ręce i na wychył wskazówki) Antenka jest na dachu z lewej strony.
Zauważyłem problem od kiedy zmieniłem radio-wcześniej miałem Inteka m-790 i działało rewelacyjnie a Johnny to poprostu jest dramat - może ktoś mi doradzi co może być przyczyną??

Z góry dzięki i szerokości.

Tak na odleglosc to ciezko cos powiedziec. Mozliwe , ze masz klopot z radyjkiem. I jak masz je rozkrecone ( na ktora godzine dane pokretla masz ustawione )

Dzieki Kolego za zainteresowanie już opisuje:

Vol - wiadomo on natężenia rozmów kulturalnych bądz nie

SQ - jeżeli RF jest na max w prawo to SQ jest ok 2 lub 3 ( tez zalezy od miejsca-czy trasa czy miasto.Również próbowałem na max skręcony w lewo godz 7 ( pozycja ASC ) żadnej rewelacji

RF GAIN - najczęściej mam ją na godz 5 ( rozkręcone na max w prawo) , próbowałem również w na godz 12 - nic nie pomagało

Przełączniki po lewej górnej części radyjka:
Hi-Cut - do góry

F - do dołu na OFF

CH19 - do dołu OFF

Mam nadzieje że ten opis jest zrozumiały.

Szerokości Kolego

SQ musialbys sobie rozkrecic tak gdzies na godz. 10 , 11 jak jest juz zanik szumow, a Rf Gain + - na godz. 15

Dzieki Kolego za pomoc - jak sprawdze to sie odezwe.

Bajo

Witam znalazłem blą u mnie w radyjku tj.
we wtyku do zapalniczki jest dioda LED (u mnie zielona) i fachowiec od którego kupiłem radyjko zamontował wtyk na kablu zasilającym - ale tak przylutował że główny kabel (+ plusowy) tylko dochodził do jednej z nożek od diody led - a powinnien również dodytać do końcówki we wtyku. Po wyrzuceniu diody wszystkie problemy ustąpiły i radyjko hula jak wściekłe

Szerokości koledzy