Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2003-05-23 14:27:20 bylem dzis w kolumnie transportu sanitarnego zapytac sie czy robia i ile kosztuje wywazenie walu napedowego. przy okazji dowiedzialem sie, ze likwiduja wszystkie warsztaty i magazyny kolumny transportowej w toruniu.
robilem tam pare napraw, byly wykonane solidnie i szybko. ludzie, ktorzy tam pracuja dzieki temu, ze tam bywalem z moim autem w miare mnie rozpoznaja. pytalem ich kiedys o znaczki "Licencja Fiat" i Pan, ktory pracowal w magazynie powiedzial mi, ze sie spoznilem - pare miesiecy wczesniej WYRZUCIL dwa nieotwierane od nowosci worki po 20 sztuk w kazdym. pozbyli sie tez zewnetrznych aluminiowych listew progowych - 5 kompletow. dzis sie dowiedzialem, ze znow sie spoznilem - pare godzin przed moim przyjsciem na zlom wywiezli rozne metalowe pierdoly - np. oslone na miske olejowa od karetki, czesci zawieszenia, podlogi, MASKE w idealnym stanie, rozne kierownice itp. to straszne, ze takie rarytasy gina bezpowrotnie w taki sposob. lepiej nie myslec co innego tam wywalili. pogadalem z jednym Panem i moglem wziac (za darmo!) dwa nieuzywane, nowe nadkola tylne do 125p, zaslepke na radio ze znaczkiem Polski Fiat (mam juz takie 4!), wloty powietrza na maske z napisem FIAT i z jednej opuszczonej 125'ki wzialem znaczek 1500. bylem bardzo milo zaskoczony. jednoczesnie szkoda mi tych ludzi, bo sa kolejnymi, ktorych dosiegla bezwzgledna macka bezrobocia. ech... smutne to strasznie... |
ArF Warszawa | 2003-05-23 14:47:20 a co za problem sie dowiedziec gdzie to wszystko wywiezli?
|
![]() Qba Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2003-05-23 14:51:14
dobrze powiedziane!!! ![]() |
![]() czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2003-05-23 16:01:20 myslicie, ze nie pytalem? jasne, ze tak! WSZYSTKO poszlo na zlom. pytalem czy nie mozna by tego jaks odratowac, pojechac na zlomowisko i odkupic. mowili mi, ze wszystko bylo zadowane lychami ladowarki do kontenera i gniecione na kostki...
|
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-05-23 19:34:22 co za ludzie, jakby troche pomyśleli to by taki biznes zrobili, a tak to juz wszytko stracone. To jest wlasnie Polska wszystko sie niszczy, sprzedaje a pozniej nie mamy nic wlasnego. ![]() Ja bym za ten worek dal im 50zł mieli by na floszeczke ![]() |
![]() misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-05-23 22:03:35 a nawet dwie ![]() |
![]() Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2003-05-24 00:09:01 Tanie te flaszki u was ![]() |
![]() Remias Fiat 125, Ford F-150 Poznań | 2003-05-24 00:32:40
Zuraw - idź do Biedronki ![]() ![]() Nawiązując do tematu - DFy to są auta 'na wyginięciu'.Na szrotach ciężko o części w stanie nadającym się do używalności,bo ludzie jeżdżą tak długo,aż zarżną.I w sumie trudno się dziwić - lepiej jeździć do końca takim samochodem, niż np. sprzedać za 100 czy 200zł. Podobne akcje,jak te o których pisał Czeczun zdarzają się nagminnie. Muszę jedynie pochwalić Pol-car z Poznania - robią po prostu promocje na części - mnie udało się kupić NOWE drzwi do DFa na prawą stronę za ok. 50zł (przecenione z ponad 300zł ![]() |
![]() zeckon PF 125p/Ford Fiesta ... Łódź | 2003-05-28 11:38:21 To bardzo smutne ale podobny los spotkał poczciwe Syrenki,na początku la 90-siątych jeszcze trochę jeździło tego po ulicach a teraz to ze świeczką szukać. DF to poczciwe auto, tylko coraz częściej zanaleźć niektóre cześci.TRzeba jeździć po szrotach szukać,szukać i...szukać niektórych pierdół potem trzeba co poniektóe rzecz troche odnowić -->ale to jest cena i cały bajer posiadania DF'a.Czasem ktoś powie coś miłego o twoim aucie np: "...ja byłem w twoim wiek to marzyłę żeby więc takiego Fiata..." albo "...ale Twoje auto jest zadbane,mało teraz jeździ takich po ulicach...". Fiat 125p www.fiacik.prv.pl <--pod tym adresem jest strona utrzymana w nieco nostalgicznym klimacie DF'a. |
![]() thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-05-28 14:54:40 Yo
Kiedys sie dogadalem z kolega z F&F ze wezmie odemnie taki znaczek ![]() takze czekam na kontakt Yaro Szkoda tych znaczkow i innych czesci ![]() pozdrowienia z D-Squadu fotka ze strony www.carsfromitaly.com www.D-SQUAD.prv.pl www.D-SQUAD.motonews.pl ![]() [ wiadomość edytowana przez: VDC dnia 2003-05-28 14:58:35 ] |
![]() thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-05-29 07:25:21 Wiem dlatego chce zeby trafil na unikatowgo fiata a jak widac ponizej ja mam poldka ![]() ![]() pozdr |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-05-29 13:09:34 koło mnie stoją 2 furacze z takimi znaczkami ![]() |
![]() thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-05-29 14:24:33 No to nie jest unikatowy ![]() ![]() pozdr |