MotoNews.pl

To smutne...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bylem dzis w kolumnie transportu sanitarnego zapytac sie czy robia i ile kosztuje wywazenie walu napedowego. przy okazji dowiedzialem sie, ze likwiduja wszystkie warsztaty i magazyny kolumny transportowej w toruniu.
robilem tam pare napraw, byly wykonane solidnie i szybko. ludzie, ktorzy tam pracuja dzieki temu, ze tam bywalem z moim autem w miare mnie rozpoznaja. pytalem ich kiedys o znaczki "Licencja Fiat" i Pan, ktory pracowal w magazynie powiedzial mi, ze sie spoznilem - pare miesiecy wczesniej WYRZUCIL dwa nieotwierane od nowosci worki po 20 sztuk w kazdym. pozbyli sie tez zewnetrznych aluminiowych listew progowych - 5 kompletow. dzis sie dowiedzialem, ze znow sie spoznilem - pare godzin przed moim przyjsciem na zlom wywiezli rozne metalowe pierdoly - np. oslone na miske olejowa od karetki, czesci zawieszenia, podlogi, MASKE w idealnym stanie, rozne kierownice itp. to straszne, ze takie rarytasy gina bezpowrotnie w taki sposob. lepiej nie myslec co innego tam wywalili.
pogadalem z jednym Panem i moglem wziac (za darmo!) dwa nieuzywane, nowe nadkola tylne do 125p, zaslepke na radio ze znaczkiem Polski Fiat (mam juz takie 4!), wloty powietrza na maske z napisem FIAT i z jednej opuszczonej 125'ki wzialem znaczek 1500. bylem bardzo milo zaskoczony.
jednoczesnie szkoda mi tych ludzi, bo sa kolejnymi, ktorych dosiegla bezwzgledna macka bezrobocia.
ech... smutne to strasznie...

a co za problem sie dowiedziec gdzie to wszystko wywiezli?

Cytat:
a co za problem sie dowiedziec gdzie to wszystko wywiezli?

dobrze powiedziane!!!

myslicie, ze nie pytalem? jasne, ze tak! WSZYSTKO poszlo na zlom. pytalem czy nie mozna by tego jaks odratowac, pojechac na zlomowisko i odkupic. mowili mi, ze wszystko bylo zadowane lychami ladowarki do kontenera i gniecione na kostki...

co za ludzie, jakby troche pomyśleli to by taki biznes zrobili, a tak to juz wszytko stracone. To jest wlasnie Polska wszystko sie niszczy, sprzedaje a pozniej nie mamy nic wlasnego.
Ja bym za ten worek dal im 50zł mieli by na floszeczke

a nawet dwie

Tanie te flaszki u was

Cytat:
2003-05-24 00:09:01, Zuraw pisze:

Tanie te flaszki u was

Zuraw - idź do Biedronki tam są za 13,50

Nawiązując do tematu - DFy to są auta 'na wyginięciu'.Na szrotach ciężko o części w stanie nadającym się do używalności,bo ludzie jeżdżą tak długo,aż zarżną.I w sumie trudno się dziwić - lepiej jeździć do końca takim samochodem, niż np. sprzedać za 100 czy 200zł.
Podobne akcje,jak te o których pisał Czeczun zdarzają się nagminnie. Muszę jedynie pochwalić Pol-car z Poznania - robią po prostu promocje na części - mnie udało się kupić NOWE drzwi do DFa na prawą stronę za ok. 50zł (przecenione z ponad 300zł )

To bardzo smutne ale podobny los spotkał poczciwe Syrenki,na początku la 90-siątych jeszcze trochę jeździło tego po ulicach a teraz to ze świeczką szukać. DF to poczciwe auto, tylko coraz częściej zanaleźć niektóre cześci.TRzeba jeździć po szrotach szukać,szukać i...szukać niektórych pierdół potem trzeba co poniektóe rzecz troche odnowić -->ale to jest cena i cały bajer posiadania DF'a.Czasem ktoś powie coś miłego o twoim aucie np: "...ja byłem w twoim wiek to marzyłę żeby więc takiego Fiata..." albo "...ale Twoje auto jest zadbane,mało teraz jeździ takich po ulicach...". Fiat 125p www.fiacik.prv.pl <--pod tym adresem jest strona utrzymana w nieco nostalgicznym klimacie DF'a.

Yo

Kiedys sie dogadalem z kolega z F&F ze wezmie odemnie taki znaczek

takze czekam na kontakt Yaro

Szkoda tych znaczkow i innych czesci

pozdrowienia z D-Squadu

fotka ze strony www.carsfromitaly.com

www.D-SQUAD.prv.pl
www.D-SQUAD.motonews.pl

[ wiadomość edytowana przez: VDC dnia 2003-05-28 14:58:35 ]

Cytat:
2003-05-28 14:54:40, VDC pisze:
Yo

Kiedys sie dogadalem z kolega z F&F ze wezmie odemnie taki znaczek

TAKI znaczek?! To zto znaczek od wloskiego 125! w polsce to unikat!

Wiem dlatego chce zeby trafil na unikatowgo fiata a jak widac ponizej ja mam poldka Mialem kiedys kanta ale mi sie skasowal i stad ten znaczek mam

pozdr

koło mnie stoją 2 furacze z takimi znaczkami

No to nie jest unikatowy No chyba ze sa 3 dwa kolo ciebie i jeden u mnie

pozdr