| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2006-11-04 19:16:56 Z Twojego opisu wynika, że różnica jest w ułamkach milimetrów, być może felgi byłu odnawiane i dodatkowa warstwa farby spowodowała to , żefelgi są za ciasne. Czasami stary ślusarski sposób - lekkie oszlifowanie krawędzi okrągłym pilnikiem załatwia sprawę. Trzeba się temu dobrze przyjżeć . |
the-moonGT HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT VaVVa | 2006-11-24 09:40:17 Mariuszu, falgi stalowe o jakim rozmiarze śrub pasują do Twojego Hyundaia Accenta. Tak samo, chciałbym zmienić kapcie i szkoda trochę alu. Więc, szukam tanich felg stalowych o rozmiarze 14". A może znasz źródło w którym można się zaopatrzyć w stalowe felgi używane w przyzwoitym stanie jak i w dobrej cenie. Opony już zakupiłem w rozmiarze 175/65/R14 więc opcja z przejściem na R13 odpada. Jak znajdziesz chwilę to proszę odpisz.
Pozdrawiam. PS. A jak tam los Twoich felg stalowych. Pasują? |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2006-11-26 13:51:37 Podlaczajac sie do tematu.
Jakie powinny byc dokladne wymiary felgi 14' 4x114.3 a ET ? |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2006-11-26 23:38:32 Dzieki za odpowiedz. Tak tez znalazlem.
4x114.3 ET=46 Piasta 67mm felga 5.5 14 cali
Malutko jest takich felg |
mariusz1209 HF MEMBER Hyundai Accent Piaseczno/Giżycko | 2006-11-28 07:09:16 Witam.
Zgadza się rozmiry felg to : 4x114.3 ET=46 Piasta 67mm Takich felg jest mao do koreańców-Accenta.Zajechałem niedawno do gościa (jak byłem w trasie) który sprowadza takie felgi i powiedział, że trzeba patrzeć na odlanie felgi gdyż chodzi o mocowanie tarcz hamulcowych.Ten gość miał takie felgi ale w opłakanym stanie i dużo chciał. Zrezygnowałem. Aha tamte felgi to ja oddałem dla kumpla gdyż faktycznie otwór centralny był 66mm i jakoś dziwnie mi wchodziły na piastę.Czyli w/w mocowanie tarcz???.On je komuś sprzedał.Szukam dalej po rozsądnej cenie. Pozdrawiam |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2006-11-29 14:31:03
A tak dokladniej ? ![]() |
the-moonGT HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT VaVVa | 2006-11-30 11:14:38 Hej Vex, zdradź może sekret gdzie szukać w Wawce i okolicy źródełka z dobrymi niedrogimi felgami stalowymi. Na nowe raczej nie będę mógł sobie teraz pozwolić....chcociaż.....Ale bardziej interesuja mnie stalówki uzywane w dobrym stanie.
Pozdrawiam |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2006-11-30 18:13:54 Niestety nie znam zadnego dobrego zrodla. Sam szukam - ogloszenia ![]() [ wiadomość edytowana przez: Vex dnia 2006-11-30 18:15:03 ] |
the-moonGT HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT VaVVa | 2006-12-09 13:03:07 Witam Wszystkich,
Vex, czy jeszcze szukasz felg stalowych do swojego Hultaja?? Jeśli tak to mogę zdradzić źródło gdzie sam wczoraj kupiłem fele stalowe. Za 320PLN kupiłem nieuzywane fele 5,5x14 od Lantry/Sonaty, które założę do mojego Accenta GT. Stan felg - idealny. Gość po prostu przywiózł je z magazynu Hyundaia z niemiec, gdzie pewnie nie znalazły nabywcy. Zero śladów użytkowania. Nie malowane. Nie ma śladów rdzy. Delikatne ryski na rantach od transportu. Przyznasz że 320zł za komplet prawie nowych fel stalowych to nie duzo. Sprawdź sobie stronę firmy "Beretta" Rafał Olszewski, ul. Spokojna 10, Raszyn. Coś wspomniał wczoraj, że coś jeszcze do HUNDAIów będzie miał. Praktycznie fele 5,0Jx14 nie są w ofercie, więc jakby co to można wybrać 5,5Jx14. Powinny spokojnie pasować do opon od 175 wzwyż. Pozdrawiam serdecznie i daj znać czy coś kupiłeś. |
the-moonGT HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT VaVVa | 2006-12-09 13:07:30 Aha, i radzę dobierać felgi dedykowane do Hyundai'a. Podobno mocowanie hamulców (sądze, że tarcz) wymaga innego kształtu wytłoczeń przy otworach do śrub. Od Hyundaia do Mitsubishi i Volvo powinny pasować (wg odpowiedniego modelu) ale niekoniecznie będzie to mozliwe w drugą stronę. Tak, że najlepiej się umówić, że jak nie bedzie pasowac to żeby można było oddać.
Pozdro |