| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2006-07-16 16:19:58 Witam.
Od razu mówie że szukałem na forum i wiem coś na ten tematale nie wszystko. Chodzi konkretnie o odczytywanie błędów z kompa Wiem jak odczytywać mam kody usterek ale nie wiem które styki zewrzeć ze sobą i gdzie one są. Jak mi ktos wyjaśni dokładnie co z czym pospinać to będę wdzięczny, bo znalazłem tylko jakiś schemat od astry. A jeszcze jedno mam kody usterek do 4 cylindrówki bo nie ma kodu złej pracy wtryskiwacza 5 i 6, więc jak ktoś ma jeszcze kody do V6 to tez poproszę. a taki badziew to zrobię sobie sam. tester |
eisvogel Monachium | 2006-07-16 17:49:38 a wystarczy w wyszukiwarke wpisac dwa slowa.Kody bledow. mozna sie pozniej zaczytac na smierc. Masz linka,luknij na fotke.link |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2006-07-17 09:54:47 Widocznie słabo szukałem. BO szukałem ale tego nie znalazłem dzięki ![]() |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2006-07-19 13:55:10 Jeszcze mam pytanko Odnoście zczytywania błędów np z ABS-u trzeba zmieniać wtedy piny??
I jeszcze cos jak przez przypadek wsadze spinacz w inny pin to komp się spali czy jakiś bezpiecznik pójdzie? |
pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2006-07-19 16:47:53
ja wsadzałem w omedze A na ślepo aż utrafiłem i nic sie nie stało |
ewun DEADSOUL Omega B Caravan Wrocław | 2006-12-05 20:20:42 Moja Omka 1997 2.0 16V automat mi żre coraz bardziej paliwo, ostatnio średnio 24l/100km i wyraźnie dymi, ale nie na czarno i bez sadzy. Podejrzewam w 99%, że jednak sonda lambda. Na kompie żadnych checków jak ideał.
Przewertowałem literaturę i artykuły o złączu diagnostycznym. Ja właśnie mam problem ze spinaczem. Chcę sprawdzić błędy, a tu nic! Po zmostkowaniu 5 i 6 w złączu 16pinowym świeci się check, ale nic nie miga (check engine też nic!). Dokładnie obejrzałem sobie złącze z Vectra B i w/g mnie porównując obrazki piny 5 i 6 złącza obok przekaźników wychodzą w górnym rzędzie. Patrz tutaj: kody usterek ECU Vectra B Zacząłem jednak mieć wątpliwości, które styki zmostkować. Teraz podejrzewam, że może jednak dolne, ale wolę nie ryzykować, aby nie uwalić ECU. W jednym z postów czytałem że w senatorze ktoś podał, że w dolnym rzędzie trzeci i czwarty od drzwi kierowcy trzeba zewrzeć. Jeśli pominąłem jakiś post, chociaż szukałem dość długo, to przepraszam, napiszcie czy zmostkować w górnym, czy dolnym rzędzie? |