| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-12-07 14:37:16 Witam,
Tak sie zastanawiam czemu sie mowi ze jak sie wcisnie hamulec i gaz przy automacie to sie rozwali skrzynie? Przeciez analogiczna sytuacja jest podjazd pod duza gorke, moze byc w skrajnym przypadku ze samochod bedzie stal, a kola krecic w miejscu. Przy wciesnietym hamulcu tylnie i tak nie zablokuja kol jak bedzie sie gazowac (no chyba ze Ci co pala gumy w miejscu nie maja hamulcy na tyl (widzialem to na zlocie jak ktos tak palil)). Druga rzecz jaka mnie ostatnio nurtuje, to co sie stanie jesli na N dam gazu do 5k rpm i szybko wrzuce D? Czy nastapi zbyt duzy skok cisnienia oleju i rozerwie cos w skrzyni, czy ruszy z piskiem? Bo jesli to drugie, to na automacie mozna uzyska lepszy czas do 100
Trzecia rzecz to jazda na automacie po miescie. Jesli jezdzimy tak do 80, a czesto i tylu sie nie da, to zauwazylem ze na 3 mniej pali na 100km, a ponadto jazda "za darmo" jest do 58, a nie 78-80 jak na D
pozdrawiam ![]() |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-12-07 16:03:51 raczej pytam sie z ciekawosci/zdobywaniu nowej wiedzy Jestem raczej osoba stateczna i zrywanie przy starcie kapci mnie nie bawi, predzej szybsza jazda, a automat do tego tyz sie nadaje
Czyli kiedy przez przypadek wcisne na chwile oba pedaly, to nie rozwale od razy skrzyni? ![]() |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-12-07 16:09:22 Bledy przy automacie sa jak uzywki dla ludzi.Malo i zadko nie szkodza |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2006-12-07 16:13:07 hehe, "przez przypadek" nie
ja jak parę razy "przez przypadek" tak ruszyłem to nic się nie stało
tylko ostrożnie z obrotami :] |