| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DrA eS ... | 2003-05-17 20:30:39 Wracajac z Legnicy ( Cleber zarelko bylo super 180... 190... 200... 210... 220... 230... i... wjebalem sie na radar Przekroczenie predkosci dozwolonej ( 90km/h ) o 138km/h - razem daje 228. Rezultat : 500zl i 10 punktow. No i oczywiscie brak tego najwazniejszego zdjecia 260km/h bo potem juz nie mialem sie gdzie rozpedzic. Jedyny plus tego zamieszania - wiem, ze moj licznik nie przeklamuje prekosci... Ostatnia fotka jaka zrobilem ![]() |
Seba_13 OPEL OMEGA B CARAVAN Lublin | 2003-05-17 20:36:38 No cóż czipsy czasem łapią, a tak pozatym to chciałbym zobaczyć ich mine jak zobaczyli taką prędkość na radarze |
Pawel_MV6 omega FFO | 2003-05-17 22:55:54 ja ostatnio zdolalem sie rozpedzic do 245 na wiecej ni ebylo miejsca ![]() |
DrA eS ... | 2003-05-18 12:39:30
1. Od tego zaczelismy konwersacje 2. Nie cofalem... doszli sobie. W koncu to oni mieli do mnie interesik a nie ja do nich 3. Wolalem tego nie sprawdzac... Daleko gorsze konsekwencje w przypadku udanego zanotowania numerow. |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2003-05-18 19:54:36 Taa....lampa błyskowa to taki endżajn hehe... z fotoszopa |
Pawel_MV6 omega FFO | 2003-05-18 20:21:34 nie wiem poco mialbym to robic ?? |
DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2003-05-18 23:11:31 Witka, porównajcie obroty na zdjęciu Dramara a Pawła , Paweł ma silnik fabryczny i prędkość 245 a Dramar czipowany z Sintry (tak mówił |
Pawel_MV6 omega FFO | 2003-05-18 23:45:12 a jaka skrzynie ma Dramar moze dyferencjal tez jest inny nie mam pojecia licznik mialem sprawdzany niesteyty tylko do 130 |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-05-19 08:52:58 U mnie obroty vs. prędkość dokładnie jak u Dramara.
A ten wskaźnik paliwa to normalne - przy tych prędkościach opada szybciutko. Ze względu na zielonych trzeba upewnić się, że korek paliwa jest na miejscu - żeby nie wessało okolicznych ptaków Pzdr. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
DrA eS ... | 2003-05-19 09:28:20 Mi nasuwaja sie takie wnioski:
1. Trudno porownac obroty bo ja mam manual o innych przelozeniach niz automat. Choc zdaje mi sie, ze powinno byc odwrotnie, u mnie nizsze - automat wyzsze. 2. Chip nie zmienil max predkosci. Odcina mi nadal przy 255km/h i 6500obr. Tylko szybciej sie to staje 3. Zdjecie nie wyglada na dlubane. Ale jesli jest to gratuluje bo przerobka swietna. 4. Poczekajmy na Kartosa. On to zweryfikuje znajac parametry automatu w MV6. 5. Ten wskaznik paliwa to normalnie widac jak sie porusza. Opada w oczach |
Pawel_MV6 omega FFO | 2003-05-19 14:26:30 na czwarty bieg zmienia mi przy 210 i odcina chyba wiecej niz przy 6500. a paliwo to naprawde znika heheh mina kompie podczas tego testu zawsze max pokazywalo |
maryjank DEADSOUL Opel Omega A 2,6 CD ... Wałbrzych | 2003-05-19 20:03:23 oryginal text kolegi EDIT
Przy takiej predkosci mialbym spocone nie tylko dlonie,ale i na pewno gatki,a Ty pstrykales jeszcze zdjęcia???? Nie wiem czy to szalenstwo, czy wyczyn!! Rozbujalem kiedys na Katowickiej przed Poznaniem moja Omesie A do 180 i chyba nigdy wiecej tego nie zrobie!!! Wrazenie okrutne,chociaz predkosci sie nie odczuwalo...tylko ta psychiczna bariera-"A niech pierd...e opona!!!!" Bede sie chyba trzymal mojego 130-150!! pozdrowienia Na niemieckich trasach zawsze trzymam 200km/h chyba ze przyczepę taszcze to 160km/h. Rekord ustanowiłem pod Czeska Pragą na autostradzie przy sprzyjających wiatrach, podpuscił mnie Knedel OKTAWIĄ wymiekł przy 210km/h a ze mi sie dobrze lecialo to doszedłem do owych 245km/h .Ale fakt o oponach od razu sobie pomyslałem. |
DrA eS ... | 2003-05-19 23:47:11 Cholera !! A moglem zrobic tak...
Policjant zatrzymuje kierowce za przekroczenie predkosci. - Poprosze prawo jazdy... - Niestety nie mam prawa jazdy, zabrano mi uprawnienia juz 5 lat temu. - Dowod rejestracyjny poprosze... - Nie mam. To nie jest moj samochod. Jest kradziony. - Samochod jest kradziony!?? - Dokladnie, ale prawde mowiac - chyba widzialem dowod rejestracyjny w schowku, jak wkladalem tam pistolet... - Ma pan pistolet w schowku !!!??? - No tak. Tam go wlozylem, po tym jak zastrzelilem wlascicielke tego samochodu i jak schowalem cialo w bagazniku. - W bagazniku jest CIALO!!!!!??? - No przeciez mowie! W tym momencie policjant zawiadamia komende, po 2 minutach antyterrorysci otaczaja samochod, dowodzacy akcja podchodzi do kierowcy. - Prawo jazdy poprosze! - Prosze bardzo - i kierowca pokazuje jak najbardziej wazne prawo jazdy. - Czyj to samochod? - indaguje komendant. - Moj. Prosze, oto dowod rejestracyjny. - Prosze wolno otworzyc schowek i nie dotykac schowanej tam broni... - Prosze bardzo, ale tam nie ma zadnej broni. - Prosze otworzyc bagaznik i pokazac cialo. - Zaden problem, ale jakie cialo??!! - Zaraz - mowi kompletnie skonfundowany policjant - kolega, ktory pana zatrzymal, powiedzial, ze nie ma pan prawa jazdy, dowodu rejestracyjnego, samochod jest kradziony, w schowku jest bron a w bagazniku cialo... - He he - rozesmial sie kierowca - a moze jeszcze panu powiedzial, ze przekroczylem predkosc?!?? |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2003-05-20 23:13:50 Dra - swietnie! Musze wybadac przy najblizszej kontroli.
----- A'propos predkosci i obrotow. Automat ma mniejsze przelozenie wiec przy tej samej predkosci nizsze obroty. Zobaczcie tabelke, ktora kiedys zrobilem na podstawie danych z TIS'a: omega.xls Wynika z tego ze MV6 automat sprzed 1995-i-poł moze miec taki stosunek predkosci do obrotow jak na zdjeciu Pawla, ale trudno mi uwierzyc ze automat poszedl ponad 240 km/h. Mialem automat i wiem ile traci wobec manuala. Ciekawe jak wypadlby test na zywo.. |
Pawel_MV6 omega FFO | 2003-05-20 23:37:10 jak ktos chce zrobic test na zywo to zapraszam do frankfurtu nad odra |