Stacje paliw w Krakowie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...
Proszę się wypowiedzieć na temat kilku stacji w Krakowie
1. Shell ul Opolska (33, 36)
2. Neste A24 ul .Opolska 12
3. Bp - na przeciwko MAKRO
4. Shell ul Bratysławska 4

interesują mnie lepsze paliwa czyli Shell V-power ( nie racing , Neste Pb98 i , ulitimate 98. Chdzi mi o jakość tych paliw gdyż mój essi już nie raz szarpał i krztusił się na Orlenowskiej cieczy ceny znam- chodzi tylko o jakosc paliwa na danej stacji i czy nie oszukaują ( za bardzo)...

Pozdrawiam Łukasz

Moze troszkę OT ale jak ja słysze słowo ORLEN, to aż mi ciarki przechodzą.
Oto przykład:
- stacja orlen 26l gazu i 167km przejechanych w miescie
- stacja shell 26l gazu i 200-210 km przejechanych w miescie

Nie był to incydent, tak dzieje się notorycznie...

dodam że mi po zatankowaniu na Orlenie w Krzeszowicach , samochód postał w garażu około 4 dni i zdążyła się wytrącić woda i go zatykało !!!! nawet dobrze nie zmieszali tego "paliwa" !!!! proszę o dalsze opnie zwłaszcza na temat wymienionych stacji..

Cytat:
2006-11-10 18:48:54, JoHNY_85 pisze:
dodam że mi po zatankowaniu na Orlenie w Krzeszowicach , samochód postał w garażu około 4 dni i zdążyła się wytrącić woda i go zatykało !!!! nawet dobrze nie zmieszali tego "paliwa" !!!! proszę o dalsze opnie zwłaszcza na temat wymienionych stacji..

A moje pytanie z skad wiesz że Ci sie woda wytrąciła?

Cytat:
3. Bp - na przeciwko MAKRO

Tu mogę się wypowiedzieć bo tankowałem u nich 95 i Ultimate 98... za każdym razem do pełna i...
Od 98 mocy mi nie przybyło silnik chodził jakby lepiej, ale nie odczułem zastraszającej różnicy. Chyba tylko w spalaniu ale też minimalną... jakieś 0,5l/100km mniej... no może 0,7 ale fakt że jak zatankowałem Ultimate to trochę go testowałem czy rzeczywiście dużo lepiej się zbiera.

Mój werdykt, jeśli chodzi o paliwa... tankuję dalej Pb95... zawsze to taniej, a mi przynajmniej silniczek chodzi bez zarzutu.

Mogę Ci powiedzieć coś na temat BP przy Makro - tankuję tam od trzech lat i nigdy nie miałam żadnych problemów z essiną poza tym to najtańsze BP w Krakowie
To pisała Paja z imprezy u Frysia

Ceny paliw na wszystkich krakowskich stacjach :

Do baku.pl