Vw t4 - zakłócenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem cb
posiadam vw t4 w deslu zamontowalem sobie cb radio alan 1001z +antene magnesowa midlandML-145 169cm i posiadam duże zakłócenia z silnika wycieraczek z radia cd dosłownie z wszystkiego nawet z wetylatora na szybe ,żeby znikły te szumy musze bardzo zmniejszyć sQuelch ale wtedy nikogo nie slysze,wymienilem teraz radio na alana 28 podobno dobre radio stroiłem od nowa antene i dalej to samo próbowalem nawet podłąnczać dodatkowa mase do anteny ale też nic montowalem też filtr przeciwzakłóceniowy i dalej to samo nie wiem już co mam robic
prosze o pomoc
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2006-12-18 17:35:01 ]
[ powód edycji: zmiana tytulu ]

kolego najprawdopodobniej zakłucenia sciagasz przez antene sprobuj odpiac antene i właczyc radio - jesli szumy znikna wiesz ze sciaga je antena
wyjsciem z tej sytuacji bedzie montaz anteny na stałe ale czy da to 100% satysfakcji powiedziec nie moge a wszelkiego radzaju filtry zakładane przed radiem mozna sobie w gablotke wsadzic i patrzec na nie bo nic absolutnie nic to nie daje

Kolego nie napisałeś w jaki sposób masz podłączone radyjko do zasilania, jeżeli przez gniazdo zapalniczki to przez nie możesz mieć zakłócenia.
Jeżeli tak jest spróbuj podłączyć radyjko bezpośrednio pod akumulator. a masę daj jak najbliżej radia.

witam ponwcześniej mialem podłączone bespośrednio do akumulatora i słyszałem alternator teraz mam pod zapalniczke alternatora nie słysze ale zato inne zakłócenia jak pisałem wycieraczki radio cd wentylator z dmuchawy na szybe ,mase już montowałem jak najbliżej radia gróbą miedzianą wiązką i też to samo
pozdrawiam

Cytat:
2006-12-14 19:32:34, baniaczek136 pisze:
witam ponwcześniej mialem podłączone bespośrednio do akumulatora i słyszałem alternator teraz mam pod zapalniczke alternatora nie słysze ale zato inne zakłócenia jak pisałem wycieraczki radio cd wentylator z dmuchawy na szybe ,mase już montowałem jak najbliżej radia gróbą miedzianą wiązką i też to samo pozdrawiam

ja bym zrobił tak
kable pod akumulator na + duzy bardzo duzy kondensator badz baterie kondensatorow mniejszej pojemnosci i powinno grac ewentualnie kondensator jak najblizej alternatora
a prubowałeś odpinac te antene jak pisałem ??

witam
a jaki to ma być kondensator bo ja sie nie znam na takich rzeczach
a antene odpinałem i nie ma zakłóceń ale podobno to jest bardzo dobra antena midland ML-145

a moze sproboj postawic antene w innym miejscu

Cytat:
2006-12-15 23:39:21, baniaczek136 pisze:
witam a jaki to ma być kondensator bo ja sie nie znam na takich rzeczach a antene odpinałem i nie ma zakłóceń ale podobno to jest bardzo dobra antena midland ML-145

w takim razie kolego zakłucenia sciagasz przez antene

owszem antena bdb i sciaga smieci wysyłane z twojego autka tak jak mowi poprzednik walnij ja w inne miejsce albo pozostaje montaz na stałe ewentualnie antena o gorszych parametrach bedzie sciagac jednoczesnie mniej smieci