Tablica rejestrcyjna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pytanie

Moj braciak wjechal w dupcie (punto) w inny samochod (orurowany jeep). Samochodzikowi w ktory walna nic... a jemu pekla tablica rejestracyjna, dokladnie trzyma sie polowa a druga polowa wisi na wlosku. Moje pytanie jest nastepujace:

czy musi resestroweac od nowa ( tak jak w przypdaku kradziezy tablic rejestracyjnych) czy urzad zrobi mu na podstawie starych nowe??

Pozdrawiam

Niestety jesteście zmuszeni do wymiany tablic jak i dowodu rejestracyjnego

wcale nie irek, wyrobia nowe tablice z tymi samymi numerami za slona oplata... chyba 170 zl

o ile dobrze pamietam to ta oplata jest ciut nizsza - we wtorek napisze konkretnie
ale czas oczekiwania napewno jest znacznie dluzszy

Cytat:
2004-10-16 08:54:18, liked pisze:
wcale nie irek, wyrobia nowe tablice z tymi samymi numerami za slona oplata... chyba 170 zl

Być moze sie myle ale jak posiałem jedną z tablic to musiałem wyrobić sobie nowe.

A ja gdzies slyszalem/czytalem, ze mozna w takim wypadku dorobic tablice nie robiac nowego dowodu.

Cytat:
2004-10-16 18:02:14, YasieK pisze:
A ja gdzies slyszalem/czytalem, ze mozna w takim wypadku dorobic tablice nie robiac nowego dowodu.

dokladnie mozna dorobic - ale na to sie czeka i 2 lata temu kosztowalo to 120 pln - we wtorek sprawdze w pracy

Jesteście pewni ze tak mozna zrobić z nowymi tablicami

tak w 100%
moja kolezanka z pokoju miala 2 lata temu wypadek (zreszta przed samym budynkiem starostwa) jej przednia tablica z lekka sie zniszczyla a poniewaz miala fajny wybierany numer nie chciala zmieniac go
czekala chyba 2 tyg na dorobiona tablice dostala nowe znaczki na tablice a ubezpieczyciel sprawcy wypadku zaplacil za nia 120pln

Witam
Można wiele zrobić z tymi tablicami np jak kiedyś zgubiłem tablice przednią to w moim urzędzie chcieli kupe kasy a pojechałem do chłopa który zaopatrywał w tablice urząd(w Gdyni) parę kilometrów dalej i zrobił mi jedną za jakieś śmieszne pieniądze.Tylko że nie miała tej naklejki,(ale zawsze mogła odpaść-nie? )

Białe czyb czarne blachy

- jeśkli czarne to mozna za 20 zł dorobić, z białą trza mieć nalepeczkę

Witam Was mi wczoraj odpadła tablica pewnie miałam jakoś kijowo przykręconą czy coś nie wiem;/ w kazdym razie prosze napiszcie mi jaki koszt jest zrobienia nowej miałam biała tablice z tymi gwiazdkami unii , ze nie mam tablicy zauwazylam dopiero dzisiaj . co robic????

zglosic do urzedu i na policje zagubienie i poprosic o wyrobienie wtornika

Cytat:
2006-12-10 12:21:01, lukas_s pisze:
zglosic do urzedu i na policje zagubienie i poprosic o wyrobienie wtornika

no dobrze ze trzeba zgłosic to sie domyslam ale czy bede musiala wyrabiac i przerejstrowac samochod czy moge dokupic jedna taka tablice?

Cytat:
2006-12-10 12:29:18, Wiolka pisze:
no dobrze ze trzeba zgłosic to sie domyslam ale czy bede musiala wyrabiac i przerejstrowac samochod czy moge dokupic jedna taka tablice?

z tego co wie mto chyba jedna ci dorobia

mam nadzieje bo płacic znowu za nowe i do tego rejestrowac na nowo to mi się nie uśmiecha;/ dziekuje za odpowiedz

Jeżeli miałaś już te nowe tablice z gwiazdkami to możesz sobie taką jedną dorobić. Idziesz do wydziału komunikacji i zamawiasz jedną tablicę z tym samym numerem, koszt to 52 zł + opłata skarbowa, czyli całość Cię wyniesie ok 60zł.
Jak już będzie ta tablica, bo oczywiście się czeka na dorobienie, przychodzisz po odbiór z tablicą, która Ci została i z dowodem rejestracyjnym.

Cytat:
2006-12-10 13:07:45, mackos pisze:
Jeżeli miałaś już te nowe tablice z gwiazdkami to możesz sobie taką jedną dorobić. Idziesz do wydziału komunikacji i zamawiasz jedną tablicę z tym samym numerem, koszt to 52 zł + opłata skarbowa, czyli całość Cię wyniesie ok 60zł. Jak już będzie ta tablica, bo oczywiście się czeka na dorobienie, przychodzisz po odbiór z tablicą, która Ci została i z dowodem rejestracyjnym.

dziekuje za ta konkretna i wyczerpujaca odpowiedz jesteś wielki

Hejka!
A nie wiecie czasem ile kosztuje wymiana tablic, białych, z flagami polskimi, na te z unijnymi gwiazdkami??
Też 170 peelenów??

Cytat:
2006-12-10 13:16:13, Lowell pisze:
Hejka! A nie wiecie czasem ile kosztuje wymiana tablic, białych, z flagami polskimi, na te z unijnymi gwiazdkami?? Też 170 peelenów??

W takim przypadku istnieje możliwość zamówienia sobie dwóch takich samych tablic, koszt to 92zł + opłata skarbowa.
Jak dorobią już tablice, zwracasz te stare a dostajesz nowe