MotoNews.pl

Jakie głosniki doradzcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prosze o porade wacham sie na takimi modelami.

blaupunkt
boschmann
phonocar
pioneer
JBL

zastanawiam sie ktore wybrac. dodam ze głosniki laduja na tylna połke. JBL jest dobry ale drogi moze płaci sie tylko za firme. poradzcie???

w drzwi tez wstawiam 16,5cm głosniki tylko chce na zwrotnicach. co mi doradzicie.
radio mam pionnera na mp3 4x50.
nie chodzi o kase tylko o sens czy warto przepłacac ???

Cytat:
2006-08-07 21:24:42, hard-drive pisze:
prosze o porade wacham sie na takimi modelami. blaupunkt boschmann phonocar pioneer JBL zastanawiam sie ktore wybrac. dodam ze głosniki laduja na tylna połke. JBL jest dobry ale drogi moze płaci sie tylko za firme. poradzcie??? w drzwi tez wstawiam 16,5cm głosniki tylko chce na zwrotnicach. co mi doradzicie. radio mam pionnera na mp3 4x50. nie chodzi o kase tylko o sens czy warto przepłacac ???

blaupunkt
pioneer
jbl
ale polecam jakiegoś wzmaka i głośniki infinity

CHyba warto dać więcej wszystko robią skośnoocy ale różnica jednak jest słyszalna. Sam mam z tyłu infinity 6x9 i są zajebiste

Cytat:
2006-08-07 22:05:48, Kula69 pisze:
CHyba warto dać więcej wszystko robią skośnoocy ale różnica jednak jest słyszalna. Sam mam z tyłu infinity 6x9 i są zajebiste

a jaj wyciałes otwory pod 6x9???
podeslij foty

najlepsze z tych wszystkich to phonocary - maja niesamowita amplitude membrany, ladne pasmo przenoszenia i naprawde fajna charakterystyke - to glosniczki warte slowa "car audio" i mocowo fajnie pograją pod niezbyt słabym radiem (by Ci nie przyszło tego na myśl podłączać pod 2x10W)

dalej bralbym pioonera, reszta firm jest gowno warta, mam takie pioonki z przodu i spisują się zadziwiająco - pod radiem dotrzymują tempa skrzyni 150rms.

jbla bym polecil, ale jakas wyzsza serie - te glosniczki to nic specjalnego.

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2006-08-08 09:55:01 ]

doradzam JBL góno warte w tej cenie co oferują to fakt ale AtexSound - są 7 razy tańsze wygląd i działanmie jak JBL więc kupisz dwa głośnmiczki za cene 150PLN a nie za 900 jak JBL i masz ten sam wygląd tylko z innmą siateczką maskującą sam przelicz cene.

hmm może i przedmówcy mają rację z tymi głośnikami ,ale ja założyłem z tyłu 16,5cm midbasy Boschmann 5Star, grają na prawdę rewelacyjnie a cena ,no cóż czyni cuda (89pln za komplet) ,pod radyjkiem JVC grają na prawdę potężnie, tylko nie łaszcz się na jakieś coaxialne czy jakieś tam, nic nie da ci lepszego dźwięku jak każdy głośnik osobno i zwrotnica, polecam głośniki godne polecenia a testowałem na prawdę różne różniste. aha i nie zapomnij o wysokich z przodu tylko jakieś dobre też np. RTO.

Cytat:
2006-12-19 00:05:35, jarecki124 pisze:
hmm może i przedmówcy mają rację z tymi głośnikami ,ale ja założyłem z tyłu 16,5cm midbasy Boschmann 5Star, grają na prawdę rewelacyjnie a cena ,no cóż czyni cuda (89pln za komplet) ,pod radyjkiem JVC grają na prawdę potężnie, tylko nie łaszcz się na jakieś coaxialne czy jakieś tam, nic nie da ci lepszego dźwięku jak każdy głośnik osobno i zwrotnica, polecam głośniki godne polecenia a testowałem na prawdę różne różniste. aha i nie zapomnij o wysokich z przodu tylko jakieś dobre też np. RTO.

nie róbmy sobie jajec, firmy w stylu boschmann czy też - Boże broń! - RTO to w kwestii audiocaru tylko "firmy" które produkują głośniki, nic z tego nadzwyczajnego, żeby nie powiedzieć że ich produkty są.... kiepskie.

Cuś mi się wydaje, że zacząć by było trzeba od pytania czego kolega oczekuje i jakie ma aspiracje... Czyli czy sprzet ma po prostu fajnie, czysto i dynamicznie sobie grać, czy też ma to być namiastka salonu odsłuchowego audiofila i chce się wsłuchiwać w niuansy wybrzmiewania poszczególnych pasm i instrumentów...
Bo najczęściej tego typu pytania powodują tu dyskusje które przypominają mi rozważania audiofilów na temat wyższości jednego sprzętu nad innym (bo ten ma taką cewkę, a inny sraką), czyli w zasadzie świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.

przeciez ten post jest stary i nieaktualny
narazie zawieszam montaz sprzetu. wezme sobie na lato kredycik ze 4tys i załoze cos konkretnego.
poczekamy do lata. chociaz juz teraz wiem ze wszystko bedzie na jbl-u bo fajnie ta nazwa brzmi