Jaki olej zalać do 900setki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Robię przedładkę silnika w Maluszku na 900tkę, samochód jest robiony na KJS'y. Zamierzam zalać półsyntetyka, tylko nie wiem jakiego.

Napalone 900etki zgłoście się, potrzebuję porad

Pozdrawiam Wszystkich maniaków z pod znaku 'Fiata'

a w jakim stanie jest ten silnik? jakis dobry? czy stara zajedzaona z fiata 127?

zalej selenia racing 2060W syntetyk żebyś nigdy nielał lakiegoś lotosu najwyżej orlen jest lepszy i tańszy od lotosu a parametry mate co castrol i mobil 1

wszystko zależy od stanu silnika. Jak chodził na mineralu to nie możesz zalać syntetykiem. Półsyntetyk też nie za bardzo.

Cytat:
2004-07-31 14:09:30, Samael pisze:
a w jakim stanie jest ten silnik? jakis dobry? czy stara zajedzaona z fiata 127?

Jest to silnik z Seata Marabelli, rok 92-93, w dobry stanie, niezajechany. Mineralnego do niego już nie wleje

[ wiadomość edytowana przez: zaba84 dnia 2004-07-31 17:53:05 ]

Cytat:
2004-07-31 17:13:08, lighting4 pisze:
zalej selenia racing 2060W syntetyk żebyś nigdy nielał lakiegoś lotosu najwyżej orlen jest lepszy i tańszy od lotosu a parametry mate co castrol i mobil 1

do zwyklej jazdy lotos jest bardzo dobry,

na jakiej podstawie twierdzisz ze orlen ma te same parametry co castrol i mobil1? na podstwie jakiegos obiektywnego testu porownawczego? czy przez porownanie ulotek reklamowych?

Jeżeli kjsy i półsyntetyk to polecam Valvoline Vr1 Racing 10W60.
Przez wielu jest mylony z syntetykiem, a jest to półsyntetyk!

prosze sie wypowiedzieć/określić w wątku o zlocie "zastępczym"...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Hm dziwne a pisze na odwrocie "syntetyczny olej" . Ja zaś polecam syntetyk i tylko syntetyk!!!

jak do KJSow i katowania TWS10W60 albo cos z Motula

Cytat:
2004-07-31 20:15:59, DaymoN pisze:
Hm dziwne a pisze na odwrocie "syntetyczny olej" . Ja zaś polecam syntetyk i tylko syntetyk!!!

Nie masz racji, mam taki olej i pisze semiblend-czy jakoś tak(półsyntetyk), a jak dzwoniłem do Valvoline przed zakupem to również powiedzieli mi że to półsyntetyk

odkopie dziada i spytam - jezdzi ktos na Shellu minerlanym 15w40? dobre toto?chce zalac cos po dotarciu (tzn w sumie juz chce zalewac) i niewiem co.

taka szmire chcesz nalewac po remoncie?

nieche syntetyka...lwiec co lac?

np. texaco havoline 10w40. moge smialo polecic. jezeli masz motor po remoncie dlaczego nie chcesz lac syntetyka? przeciez mu tylko tym zycie przedluzysz

bo za rzadki jest jak na taka stara konstrukcje . no i moze kopcic pozniej jak beda jakies nieszczelsnosci...tak doradza stary wyjadacz z 7demek.

a co 650ka to mlodsza?

a kto do dwusuwa syntetyka leje;/

2suwa ? sporo osob..

widze ze dyskusja nie ma sensu. jak dla mnie to mozesz i go mazutem zalac. nie moj silnik