[126p] Breda speeder

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Breda speeder za 220zł

Co o niej sądzicie ?

Wygląd ciekawy

BTW. Ma może ktoś na zbyciu jakąś (niekoniecznie taką) ?

[ wiadomość edytowana przez: porthos dnia 2005-02-07 23:22:38 ]

No spoko niewiele się od oryginału Pachonia różni - nie tak ładnie rurki są wygięte ale za to ogrzewania można założyć bez problemu.

Daje to co każda breda - KOPA na górze!!

Ostatnio nawet ktoś taką tu na forum oferował z hasłem RC tyle że całą pordzewiałą - chyba 200 krzyczał

Cytat:
2005-02-07 23:27:49, dommel pisze:
No spoko niewiele się od oryginału Pachonia różni - nie tak ładnie rurki są wygięte ale za to ogrzewania można założyć bez problemu. Daje to co każda breda - KOPA na górze!! Ostatnio nawet ktoś taką tu na forum oferował z hasłem RC tyle że całą pordzewiałą - chyba 200 krzyczał

W sumie Pachoń projektuje dla Michael'a więc jest to breda Pachoniowska

Cytat:
2005-02-07 23:27:49, dommel pisze:
Ostatnio nawet ktoś taką tu na forum oferował z hasłem RC tyle że całą pordzewiałą - chyba 200 krzyczał

Nie pordzewiała bo była odmalowana i nie za 200 tylko za 100

Cytat:
2005-02-07 23:29:55, Porthos pisze:
W sumie Pachoń projektuje dla Michael'a więc jest to breda Pachoniowska

Tak tyle że wykonanie jest obarczone wymogami technologiczności tzn łatwości wykonania i niskiej ceny, dlatego odbiega to delikatnie od projektu wzorcowego. Mimo wszystko Pachoń twierdzi, że nie wpływa to istotnie na osiągi!

EDIT: BLUE_650 przegladnij sobie wątki sprzedam kupię itd to sobie odszukasz o kim piszę (pordzewiała była i 200 ceniona też)
A za twoją to bym 100 nie dał - koniec OT

[ wiadomość edytowana przez: dommel dnia 2005-02-07 23:43:43 ]

Pewno larmo jak cholera, raczej po drogach tym sie nie pojeździ
Qrde... Żory rzut beretem

Cytat:
2005-02-07 23:34:25, BLUE_650 pisze:

dommelowi nie chodzi o twoja brede.

Aha breda Michela ma jeden minus - brak płyty mocującej, którą trzeba wykonać we własnym zakresie aby to umocować do silnika. Najlepiej z alu (mam gdzieś rysunek wykonawczy), a najtaniej ze stali.

Cytat:
2005-02-07 23:49:52, dommel pisze:
Aha breda Michela ma jeden minus - brak płyty mocującej, którą trzeba wykonać we własnym zakresie aby to umocować do silnika. Najlepiej z alu (mam gdzieś rysunek wykonawczy), a najtaniej ze stali.

Ta breda ma wspawaną płytę montażową - jest rowniez na allegro za 249zł - tam masz dokładne fotki

Cytat:
2005-02-07 23:34:25, BLUE_650 pisze:

Masz ją jeszcze ?

To jakas samoróbka ?

Cytat:
2005-02-07 23:58:10, Porthos pisze:
Ta breda ma wspawaną płytę montażową - jest rowniez na allegro za 249zł - tam masz dokładne fotki

to nie jest płyta montażowa...płyta montażowa ma 4 otwory - przykręcasz ją do szpilek jak obejmy do tłumika, a do niej strumienicę (3 otwory w dospawanej blasze)

nie ma jej juz poszla chyba nd moze spozniles sie

czyli wychodzi ze ta breda michela to to samo co pachonia to moze pod nia nie trzeba polki ciac i belki /skoro ma inaczej rury poprowadzone/ a ma ktos mzoe jakies doswiadczenia zwiazane z wydechem miszela super ejector czy siakos tak ?

Cytat:
2005-02-08 00:00:26, Porthos pisze:
Masz ją jeszcze ? To jakas samoróbka ?

Juz sprzedana

Cytat:
2005-02-08 00:03:19, maskekk pisze:
nie ma jej juz poszla chyba nd moze spozniles sie czyli wychodzi ze ta breda michela to to samo co pachonia to moze pod nia nie trzeba polki ciac i belki /skoro ma inaczej rury poprowadzone/ a ma ktos mzoe jakies doswiadczenia zwiazane z wydechem miszela super ejector czy siakos tak ?

dommel miał taki wydech i chyba nie był szczególnie zadowolony z jakości wykonania...

Cytat:
2005-02-08 00:03:19, maskekk pisze:
nie ma jej juz poszla chyba nd moze spozniles sie czyli wychodzi ze ta breda michela to to samo co pachonia to moze pod nia nie trzeba polki ciac i belki /skoro ma inaczej rury poprowadzone/ a ma ktos mzoe jakies doswiadczenia zwiazane z wydechem miszela super ejector czy siakos tak ?

Pod bredę nawet tą Michela trzeba ciąc półkę.

Temat Super Ejectora przerabiałem - po tym jak się trzeci raz urwał, urwała się też moja cierpliwość do niego. Ogólnie niewypał jeżeli chodzi o wykonanie - brak wzmocnień płaszcza tłumika w miejscu mocowania (obejmy) co wg mnie było główną przyczyną braku pewnego zamocowania do silnika. Tłumik się poddawał, luzował i wysuwał z obejm, dalej wiadomo co. Nawet jak "prawie" się go przyspawało do tych obejm to też rura pękła. Projekt może i dobry ale wykonanie do d... Nie polecam mimo że pod naciskiem Pachonia Michael miał dodawać specjalne (wzmocnione) obejmy mocujące. Mój przypadek nie jest odosobniony - swego czasu na forum ten temat był wałkowany i podobne doświadczenia miały jeszcze dwie inne osoby.

ja też mam ta brede,z reszta to chyba jedyna jaka mozna teraz kupic nowa,jezdza na niej tez pisiek i pulpity.ja tam nie narzekam,dorobilem sobie plyte ze stali,nie jest to trudna sprawa jak sie ma dojscia,jak sie nie ma to tez mozna zrobic tylko trzeba komus zaplacic.bylem przy procesie robienia i trwalo to 15 minut 2 sztuki...a tak jak dommel powiedzial,podnosi fajnie gore silnika.polke trzeba ciąc no i belke jeszcze tez dosc mocno

Ja do swojego ustrojstwa też niestety belkę musiałem ztjuninkować, półki mi nie było szkoda bo wycięta jest całkowiecie;] ......Co do cen to 200zł za sprawdzony sprzęt wydechowy to nie jest dużo. Ja za swoją samoróbę dostałem ponad 100zł i niczym nie przypominała stumy o których teraz mowa;] Tak więc nie przesadzajcie, że coś jest pomalowane tak a inne chromem się świeci....Grunt to ma spełniać swoje zadanie

Simon_pg powiedz mi co to miales za ten wydech samorobke. Jak ci kaszel sie na nim wyproznial. Bo moj kumpel go hcyba od ciebie kupil, i byl w 100 % przekonany ze jest to strumienica.

[ wiadomość edytowana przez: HuHu dnia 2005-02-08 15:55:27 ]

Hmmm, struma samoróbka. Ja naniej pośmigałem zdeka po mieście i na kjs'ach chyba dwóch. Po zamianie z pustej puchy na ów wynalazek straszna różnica w każdym zakresie obr.... Hmmm, jednak sytuacja w sferze $$ zmusiła mnie do sprzedarzy....Potem znów się zadłużyłem by kupić od Daymona bredę i znów nie żałuję;]

Czyli jest Git