| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MINIO User Asterka Stalowa Wola | 2006-12-19 00:03:29 Powiedzcie mi dobrzy ludzie o co chodzi z napisemna zegarze predkosciomierza W=1111 (astra 1,, na dole w lewym rogu.
Czy chodzi tu o wskazanie predkosci czy o naliczanie kilometrow a moze jeszcze o cos innego. Jaki bedzie problem jak zaloze zegary z W=1102 zamiast orginalnego W=1111. Dzieki z gory za odpowiedz |
Marek Moderator Multivan Stalowa Wola | 2006-12-19 22:52:07 Jest to indeks predkosci
jeżeli założysz licznik z innym indeksem to bedzie przekłamywał 1.6D po zmianie licznika z innym indeksem lapie na obwodnicy 200km/h |
MINIO User Asterka Stalowa Wola | 2006-12-19 22:59:35 No wlasnie chodzi mi o to przeklamanie.
Czy jest jakis sposob na okreslenie jakie to przeklamanie moze byc??? |
Stecyk User Stalowa Wola City | 2006-12-20 08:14:19
Gabcio z tego co sie orientuje podpial swoj samochod po zmianie licznika pod kts (chyba tak to sie nazywa) i sprawdzil sobie ile mu licznik przeklamuje z tego co sie orientuje to podpiecie do tego urzadzenia kosztuje kolo 100 zl |
Gabcio User Astra F Stalowa Wola | 2006-12-20 17:27:30 A co ty chcesz zrobic z tymi licznikami zakladasz biale tarcze czy co ?? No ja sprawdzalem to tam wiele nie oszukuje wiec znowu az takiej ruznicy to nie ma zeby zaraz sie tym przejmowac |
MINIO User Asterka Stalowa Wola | 2006-12-21 00:11:34 Nie no wlasnie biale tarcze juz mam ale podczas ich zakladania ukrecila sie normalnie sama linka przy wskazowce predkosciomierza (taki maly drucik) i mi predkosciomierz nie chodzi.
Mam drugi caly zestaw wskaznikow ale od jakiejs innej astry bo obrotomierz jest wyskalowany do 6 tysi a na tarcze predkosciomierza rozni sie jeszcze tym oznaczeniem W i ciekaw jestem jak to bedzie smigalo (czytaj: jak bedzie przeklamywac) |
Gabcio User Astra F Stalowa Wola | 2006-12-21 17:35:52 No wiec ja sprawdzalme to na komputerze czy mi oszukuje bo tak samo zmieniałem liczniki i załozylem inneliczniki z innym symbolem z obrotomierzem bo nie mialem i tam znowu tak duzo nie oszukuje przy 150km/h to mi oszukuje o kolo 5km/h a przy mniejszych predkosciach jest to bardzo minimalne wiec nie masz sie co tym przejmowac a zawsze bedziesz puzniej mógł wymontowacc te liczniki i wsadzic z takim oznaczeniem jak potrzebujesz |
zoom User zoom zoom | 2006-12-21 19:01:01 Jesli masz biale tarcze to pewnie sciagales wskazowke... wiec juz w tym pukncie dupa zbita - bedzie przekłamywać ![]() |
MINIO User Asterka Stalowa Wola | 2006-12-22 13:48:21 Zoomik i tak i nie.
Sciagajac zdejmujesz blokade ktora nie pozwala wskazowce opasc ponizej 0 (w opelku ponizej 20), i patrzysz ile sie wychylila w dol ponizej skali i po wymianie tarcz zakladasz wskazowke z zalozonym odchyleniem podciagasz i zakladasz blokadke. Przeklamanie pewnie jakies bedzie ale zdaje mi sie ze w miare male. |