Zdmuchiwanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich na forum.
Mam problem - mianowicie przy zimniejszych dniach, gdy podczas jazdy wcisnę sprzęgło potrafi mi czasami "zdmuchnąć" silnik, ale tylko na gazie. Mam 2 generację, instalka ma 4 miesiące (przejechane 4 tys km). Byłem u innego gazownika (Stefanowski z Łodzi) i wyszło, że wszystko jest OK, byłem z autem na komputerze i ani jednego błędu. Kiedyś w Espero rozwiązałem podobny problem przerabiając rurę dolotu powietrza, jednak w Leganzie nie ma na to za bardzo miejsca. Dzięki za wszelkie rady.

Witam,
reklamuj tam, gdzie to zakładałeś. Ma nie gasnąć. Czasem wystarczy regulacja. Mi też gasł po hamowaniu silnikiem. Podkręcili lekko parowik i jak ręką odjął. W ostateczności niech to zdejmują i oddają kasę. Albo zmień na sekwencję.
PS. mam espero i tam nie potrzeba przerabiać dolotu.

Cytat:
2007-01-07 14:26:44, ralf58 pisze:
Witam wszystkich na forum. Mam problem - mianowicie przy zimniejszych dniach, gdy podczas jazdy wcisnę sprzęgło potrafi mi czasami "zdmuchnąć" silnik, ale tylko na gazie. Mam 2 generację, instalka ma 4 miesiące (przejechane 4 tys km). Byłem u innego gazownika (Stefanowski z Łodzi) i wyszło, że wszystko jest OK, byłem z autem na komputerze i ani jednego błędu. Kiedyś w Espero rozwiązałem podobny problem przerabiając rurę dolotu powietrza, jednak w Leganzie nie ma na to za bardzo miejsca. Dzięki za wszelkie rady.

Jeśli nie odwrócisz tego dolotu, to raczej nieuleczalne. Naprawde jest tam tak mało miejsca, żeby nie można było jakiegoś kolanka wstawić, jakiejś giętkiej rury papierowej, etc... ?

niestety nie ma. Przy samej puszce jest zbiornik płynu wspomagania. Raz na siłe próbowałem wcisnąć jakąś rure to tak się pozaginała, że prawie nie dostawał powietrza