Sprawa techniczna fiat croma 2.0 i.e

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam problem hmm nie chce czegos pochopnie zrobic , od pewnego czasu strasznie mi zaczelo dymic z wydechu jest to biały dym,boje sie ze to uszczelka pod głowica ze zbirniczka z płynem chłodniczym ubywa plynu ,prosze o pomoc bo na bloku nie widze zadnych wyciekow czy przedmuchow,chlodnice i przewody mam szczelne a ubywa wiec mysle ze to bedzie uszczelka co o tym myslicie??

Może oleju przybywa ?

nie oleju nie przybywa hehe jest tak jak było tylko płynu chlodniczego ubywa.

Odkrec korek od zbiornika wyrownawczego i powachaj, czy smierdzi paliwem. Najprawdopodobniej padla uszczelka przy kanale wodnym i cieknie do cylindra, pewnie 4go.

Tomeq pytanie calkiem serio. A jak jezdzi na LPG to co z zapachem wtedy???

Przelaczyc na benzyne i niech pochodzi ze 2 minuty, benzyne bardziej czuc ze zbiorniczka niz lpg, najlepiej pojechac do warsztatu jakiegos i sprawdzic zawartosc CO w zbiorniczku, ale mozna sie orientowac w w/w sposob, dodatkowo w zbiorniczku przy padnietej uszczelce robi sie gejzer.

nie mam gazu w furgonie,jedynie na benzynie jeżdże , bardzo dobre spostrzezenie spaliny powinny leciec do zbiorniczka dzieki sprawdze to natycmiast dzieki za pomoc !!
Sprawdzilem to nie "spaliny nie leca do zbiorniczka to chyba nie to"

[ wiadomość edytowana przez: Mallyna dnia 2006-12-16 11:04:02 ]

czasmi cos ci sie nie satało naspotkaniu bo mowili ze po przejezdzie cos ci sinik niby na 2 gary chodził??

zostałem przez rapcia scholowany, nie chcial mi chodzic bylo to cos podobnego do chodu na 2-gary ale co sie okazalo ze spadła mi obudowa z filtra powietrza i nawet na obroty sie wkrecic nie chcial ale userka w 100% usunieta , nie zobaczylem tego odrazu bo filtr mam umocowany na dole i dlatego tak sie to skonczylo a nie inaczej , nie znam jeszcze psikusow Cromy ale powoli powoli

to dobrze ze sie nie stało nic powarznego pozdro