Ogrzewanie po raz kolejny:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem ale nic nie znalazłem co mogło by mnie usatysfakcjonować.
Mam następujacy problem.
Ogrzewanie raz działa raz nie grzeje a gdy przestanie(przestaje stopniwo) to wystarczy je wyłączyć i włączyć spowrotem tylko trzeba to robić równocześnie i pokrętłem z prawej i z lewej.
Skomplikowane ale to pomaga.
Moje pytanie brzmi co jest nie tak? nagrzewnica była sprawdzana i zawór podobno też bo mechanik poowiedział że działa.
Pomocy bo są już niskie tmperatury a ja w omci czasami czuje się jak w żuku na kipie

w panelu moze cos nie kontakcic

ale to jest pewne czy ttlko przypuszczenia bo tam to chyba ie ma elektroniki tak mi się wydaje bo jak kiedyś rozbierałem to nic nie widziałem

przypuszczenie i nie mowie nawet o elektronice tylko o stykach. Skoro jesli pomajtasz to dziala dobrze, a potem znow przestaje dobrze dzialac (wstrzasy na kochanych PL drogach). Chyba ze to sie takze dzieje jak stoisz i sama dmuchawa dziala. Cos musi byc ze sterowaniem.
Jak u mnie zapomnialem podlaczyc jednej wtyczki co wchodzi do panelu to ogrzewanie tez bylo glupie - z bokow lecialo cieple, ze srodka zimne. Reagowal na wszystko za wyjatkiem stopnia grzania.
Wlsnie moze jakis kabelek z wiazki nie kontakci za dobrze?

no to jeszcze podciśnienia sprawdz i bedziesz wiedział co nie dziła polecam rozebrac sam przełacznik (pokrętło) i wczyscić bieznie rezystora czasami jak ma troche wilgoci to nie chce przewodzic.
pozdr

ok pokombinuje.
ALe z tym grzaniem to w cały świat a jeszcze jedno jak stane np na światłach to zaczyna grzać na nowo.

Szukal bym w ciegnach, moze nie zamyka Ci doplywu "zimnego" powietrza z zewnatrz...

powodzenia w poszukiwaniach

a czy próbowałes wymienić termostat? b to tez może być przyczyna wychładzania powietrza jak stajesz wtedy nagrzewa sie płyhn i jest ciepło jak jedziesz to wyziębia i leci zimne powietrze
pozdr

to by było widoczne na wskaźniku temperatury pozatym termostataj jest sprawny sprawdzałem.