Pony- czujnik poziomu benzyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Mam Pony '93 1,5 GLSi. Chcialbym prozic o pomoc w dwoch sprawach.

1. Moj wskaznik poziomu paliwa wskazuje caly caly czas rezerwe ale kontrolka sie nie swieci ( dopiero wtedy sie zapala kiedy naprawde konczy sie paliwo) dlatego czy ktos wie moze gdzie jest zainstalowany czujnik na baku bo to on chyba wszystkiemu winy??

2. Moj potencjometr od cielego poeirtrza sie nie kreci przez co nie moge nagrzac wnetrza pojazdu, czy mozna wymontowac srodkowa konsole bez zdejmowania calego pulpitu???

Co do pierwszego pytania to sam szukam na nie odpowiedzi, natomiast kolejne-zdjęcie środkowej konsoli, jest proste. Są dwie śruby u góry, tj. pod skrajnymi atrapami przycisków i są dwie na dole tam gdzie wysuwa się popielniczkę.

Siemka.

1. Tez chetnie sie dowiem co jest grane z tym czujnikiem...mam podobne objawy

2. Mi sie odlamal taki kawalek plastiku do ktorego jest przyczepiona linka od tego pokretla, rozebralem wszystko.. na pomoc przyszla kropelka i po krzyku... Ale raczej watpie czy u Ciebie tez sie ten plasticzek ulalmal bo to byla moja wina...wpychalem radio razem z konsola (wystaje mi z radia duzo kabli i ledwo sie miesci) i cos zahaczylo o ten plasticzek i normalnie sie zlamal (wtedy nie bylo mi do smiechu)
Demontaz konsoli nie zajmuje duzo czasu i latwo sprawdzic co sie stalo.

Hej.
W scoupekach czujnik poziomu paliwa znajduje się w bagażniku pod podłogą. zajrzyj tam, byc może Poniacze maja czujniki w tym samym miejscu.
Pozdrawiam

Czujnik jest w Baku. W pony przez bagaznik jest dojście. Zawiesił sie i tyle. nalezy go wykrecic i podgiąc taką blaszke która tam jest.
Jesli śruby nie puszczą (rdza) to nie radze próbowac dalej odkrecac, bo mozna bak uszkodzic i potem koszt zabawy wzrasta.......