Getz - kierownica w skórze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Myślałem o obszyciu kierownicy (200 zł +dwa dni bez samochodu) ale wymyśliłem coś innego. Kupiłem od gościa uzywaną kierownicę z Niemiec za 150zł. W tej cenie przełożył mi ją na parkingu (zabierając w rozliczeniu poprzednią). W sumie żadna sprawa ale chciałem Wam powiedzieć, że kierownicę w Gacku (wersja z poduszką) wymienia się w pięć minut.
Pierwsze - odłączyć akumulator.
Drugie - krzyżowym śrubokrętem odkręcić dwa wkręty.
Trzecie - wyjąć (rozpinając złączkę) poduszkę.
Czwarte - odkręcić jedną śrubę kluczem nasadkowym
I gotowe.
Zakładanie - jak wyżej tylko odwrotnie.
Może się komuś przyda...

Sprawdziłeś obecność poduszki w "nowej" kierownicy?

Byłem przy wymianie i "patrzyłem na ręce" - stąd opis.

Nowa kierownica - hm, przecież oglądałem ją przed montażem, więc wiem, że stan techniczny był idelany. Przecież to nie klocki hamulcowe..

[ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2006-11-30 14:41:59 ]

Napisałem nowa w cudzysłowie, żeby było wiadomo o którą chodzi, nowa dla Ciebie, a ogólnie to używana, nie chodziło mi o stan czy coś takiego Wyjaśniam bo nie wiem czy mnie opacznie nie zrozumiałeś
A o poduszkę pytam bo ja bym się trochę bał, że może z nią coś być nie tak, ale to taka moja mała obsesja na punkcie AirBagów
Pozdr!

w zasadzie to co napisał, mactb ma sens
tak i dobrze ze patrzyłes, tylko czy tam jest airbag
po ile chodza kierownice, do getza z poduszka w skorze??

200zł wiecej niz kierownica z poduszka do GETZa bez skory

Cytat:
2006-11-30 18:10:55, Vex pisze:
200zł wiecej niz kierownica z poduszka do GETZa bez skory

a dokładnie 150 z robocicna,
a pytam sie dlatego zeby ustalic ile zarobku mial wtym handlarz
bo jeszce sie nie spotkalem z taka systuacja

No to chyba sam odpowiedziales sobie Handlarze lubia tak robic, zarobic za wszelka cene. Ja kiedys wymienialem gry

Może ja coś niejasno napisałem...
Kierownica była wymieniona ale poduszka ta sama!
Tam jest kabelek ze złączką, więc tylko na chwilę była odpieta i zapięta z powrotem. Środek nie jest obszyty ze względu właśnie na poduszkę. Zapłaciłem 150zł za kierownicę. Ponieważ zapasowa była mi nie potrzebna, powiedziałem gościowi żeby mi wymienił i za to wziął sobie nie obszytą.
Teraz jak to widziałem, to pewnie umiałbym zrobić to sam w 5 minut. W razie potrzeby podpowiem co trzeba

Aaaa, już jasne Rzeczywiście napisałeś o tym, ale jakoś tak, że nikt z nas nie załapał No to w porządku, już wszystko jasne i klarowne

Jeżdżę już miesiąc. jest super. O wiele lepiej się prowadzi, kiedy kierownica nie "szoruje" po rękach!!