NASK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Mógłbyś Res jaśniej i ze szczegółami?
Cytat:
Panowie wiecie co mi przyszło do głowy.....???? Proponuję zrobić "kapelusz" na zarejestrowanie w NASK-u..... to naprawdę grosze..opłata 1x w roku.... co wy na to??...przemyślcie...tzn. przedewszystkim co na to Urg.

rozumiem że chodzi ci o rejestracje domeny .pl np. www.lob.pl ?

z tym że lob.pl jest już zarejestrowane na jakieś zamki i kłódki

Wynik poszukiwań

Obiekt Domena:

domena:
lob.pl

typ:
FIRMOWA

id abonenta:
nsk14225

serwer nazw:
ns1.ikp.pl. [157.25.5.3]

serwer nazw:
ns2.ikp.pl. [157.25.5.18]

serwer nazw:
ns4.ikp.pl. [217.8.168.244]

utworzona:
1999.01.30

id Registrara:
nask

Obiekt Contact abonenta:

firma:
METALPLAST LOB S.A.

ulica:
UL. MAGAZYNOWA 4

miasto:
64-100 LESZNO

identyfikator:
nsk14225

id Registrara:
nask

... no i do rejestracji potrzebne będą dwa nameserver'y, co do kapelusza to na mnie możecie liczyć. To jest raptem ok. 160 PLN rocznie.

*** Gomall ***

[ wiadomość edytowana przez: Gomall dnia 2003-04-12 08:52:41 ]

Hej! Urg, właśnie o to mi chodzi... skoro lob jest zajęte mogło by być omega.lob.pl....gdyby zaszła taka potrzeba to mogę udostępnić coś na swoim serwerku (najwyżej dołożę dysk ale ja mam SDI może ktoś ma coś więcej )...nameserwer załatwiony, gadałem ze swoim adminem, postawi go u siebie na wieeelkim serwerze - gdyby była taka potrzeba oczywiście...a więc Urguniu, co ty na to?? Tak jak napisał Gomall 160 PLN to nie problem.

Pozdrawiam
p.s. namiary na admina dam ci na priv...jest chętny do pomocy

[ wiadomość edytowana przez: Res dnia 2003-04-12 11:00:18 ]

Cytat:
2003-04-12 08:48:14, Gomall pisze:
z tym że lob.pl jest już zarejestrowane na jakieś zamki i kłódki

Ale wolna jest np domena lob.net.pl

Jeśli chodzi o NS'y, to no problem. Mogę utrzymywać domenę na swoich serwerach. Ja będzie trzeba, to i stronę i całe forum też

Pozdrawiam
Konrad

a może
lob.auto.pl

a moze po prostu domenka:
los.omegas.bestiales.pl ?
(domena bestiales.pl jest wolna)

albo isc na calosc i zarejestrowac
los.omegas.bestial.es
(to chyba w hiszpanii trzeba zalatwiac )

Bardzo mi się podoba LOB METALPLAST dobra częstochowska firma, zamki do drzwiów, klamki, szyldziki, samozamykacze, mnóstwo niezbędnych w omesi gadgetóww . Poza tym ten METALPLAST kojarzy mi się z modelowaniem stali, Res coś o tym wie
Ze swojej strony podoba mi się LOS OMEGAS BESTIALES i za tą wersją optuję

tyż jestem za LOS OMEGAS BESTIALES!!!!!
Popieram i wchodzę w to

Cytat:
2003-04-12 19:02:27, JanuszGnitecki pisze:
Bardzo mi się podoba LOB METALPLAST dobra częstochowska firma, zamki do drzwiów, klamki, szyldziki, samozamykacze, mnóstwo niezbędnych w omesi gadgetóww . Poza tym ten METALPLAST kojarzy mi się z modelowaniem stali, Res coś o tym wie
Ze swojej strony podoba mi się LOS OMEGAS BESTIALES i za tą wersją optuję

ogłoszenie: kupię samozamykacz do dżwiuw marki 'LOB', oferty z cenom kierować na imejl

A tak na serio, może jest wśród LOBowiczów ktoś posiadający/administrujący jakimś serwerkiem na przyzwoitym łączu (SDI raczej odpada)? Przyznawać się! Ja się chętnie dorzucę do domenki.

LOS OMEGAS BESTIASES jest naprawde COOL

fajny adresik i nie będzie się mieszał z innym prv z Omegami

No ja mam 10Mbit lacze na serwerze. Juz proponowalem Urgowi kiedys miejsce na dysku.

Jako poddomene mojej ephoto.pl mozemy zrobic za free - czyli np : www.lob.ephoto.pl

Za nowa domene musze placic. No i odpada koszt rejestracji domeny.

Na szybko licząc jest nas +/- 27+11+2=40 osob w klubie. Powiedzmy, że 3/4 z tego grona zrobiłoby zrzutkę. Tu macie ceny, czyli 200+vat=244zl. Wychodzi po około 7zł na łebka i mamy własną domenę bestiales.pl (z czego już sobie bez niczyjej pomocy robimy los.omegas.bestiales.pl). Dramar(podszywając się pod Helenkę ) zaoferował serwerek na dobrym łączu. Czy czegoś nam jeszcze brakuje?

[ wiadomość edytowana przez: darq dnia 2003-04-13 03:12:17 ]

Draq idzie w dobrym kierunku, 7 zł to niezbyt dużo a domena
bestiales.pl jest naprawde extra i trafia w samo sedno.

I to mi się podoba....jedność
Cieszę się Panowie, że tak przyjeliście ten pomysł
więc...co..??? przekazy pocztowe i po dychu do Urga ...musi mu zostać na piwo jak będzie adminował przed kompem
...musimy zacząć dbać o naszego Prezesa Prezesów

Pozdrawiam

Robert

Ja tez jestem za dwiema recami. Moze byc za free jak proponowal Dramar: bestiales.ephoto.pl. Ale tez zrzutka po 7 zł nie majatek. Bardziej profesjonalnie byloby: www.bestiales.pl

Jestem - wchodzę cokolwiek będzie potrzeba.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

ok.

uwagi: żAdnej kasy nie zamierzam trzymać nie nadaje sie do tego i predzej je zdefrałduje niż coś z nimi zrobie
W roli "skarbnika: widziałbym Resa bo pomysł wyszedł od niego - odpisz res co ty na to?

macie ankietę jaką domenę chcielibyscie widzieć - wpisywać sie powiedzmy do końca tygodnia, potem zaczynam działać. w sumie to TYLKO lub aż jak kto woli zmiana nazwy domeny ( już druga ) więc nie jest to palacy problem. a jak juz zmienimy to na stałe, bo to lipa zmieniać domenę co pół roku.

pzdr im zapraszam do głosowania

hmmm... nie ma sprawy, moge zająć się kwestią zarejestrowania i opłacenia domeny. Możemy to rozegrać w ten sposób, że kapelo zrobimy na następnym zlocie a ja wszystko załatwię
Potrzeba tylko określić gdzie umieszczamy tą domenę...czyli jaki serwer DNS....jeżeli wszystkim odpowiada samarytańska propozycja Dramara to w takim razie prosze o podanie primary i secondary...... gdyby sprawa jeszcze nie była jasna moge to powiesić narazie na innym DNS-ie...zawsze można przemianować ale nie wiem czy jest sens kombiować...nie spieszy się przecież.
a więc czekam na wyniki ankiety domeny i okreslenie DNS-a i załatwiam sprawę

Pozdrawiam i dziękuję za zaufanie

Cytat:
... no i do rejestracji potrzebne będą dwa nameserver'y (...)

Mozecie tez wrzucic do nas domenke za free a ja ja przekieruje gdzie chcecie.

pozdr.