Program do hp 640c

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Nie wie ktos gdzie znajde jakis program do drukarki hp 640c?

nigdzie nie moge znalezc

Żartujesz, czy poważnie pytasz?

Np. na stronie HP

to sa tylko sterowniki

a mnie chodzi o jakis program

Cytat:
2006-12-20 10:24:51, grzesiun pisze:
a mnie chodzi o jakis program

A niby jaki ma być ten program? Skoro HP go nie udostępnia, to chyba takiego programu nie ma. A w ogóle po co ten program?

Program to bardzo ogólne pojęcie....każdy system operacyjny ma własny program do zarządzania drukarkami (usługa) - napisz co konkretnie chcesz zrobić, to pewnie ktoś Ci pomoże....

np. zeby pokazywal poziom tuszu itp.

To oprogramowanie o którym piszesz to trochę pic na wodę....rzeczywiście ogólnie pokazuje stan stuszu, ale nie jest to zbyt dokładny odczyt. Na stronie producenta - skrót podał Ci Vital - masz wszystko co potrzebne do obsługo tej drukarki. Z tego co widziałem jest tam też oprogramowanie. Próbowałeś instalować to?

probuje i nic z tego

Cytat:
2006-12-20 10:42:48, grzesiun pisze:
probuje i nic z tego

Słuchaj! jeżeli już bardzo się upierasz, że koniecznie musisz mieć taką wizualizację....to najprościej będzie zadzwonić do wsparcia technicznego HP - lub serwisu autoryzowanego i zapytać ich czy ten model jest wspierany takim softem...

sprobowac mozna

Witam - nie jestem pewien czy 640 w ogóle miała taką opcję - nowe drukarki zliczają to na podstawie ilości wydrukowanych kartek i jest to liczone przes bios drukarki a nie przez oddzielne oprogramowanie - a o ile pamiętam tą drukarkę (640) to ona nie posiadała takiej opcji więc zapomnij - jak sie nie myle pojemniki z tuszem do tego modelu byłu przezroczyste więc to jedyny sposób żeby sprawdzić w niej poziom tuszu (ale mogę się mylic)

Cytat:
2006-12-20 10:01:08, grzesiun pisze:
Witam.Nie wie ktos gdzie znajde jakis program do drukarki hp 640c?

Ten programik to był sterownik ALE dostarczany przez HP. Jeśli używasz sterowników wbudowanych w Windows to nie bedziesz miał tej opcji.
- Jeśli jest możliwość pobierz sterowniki ze strony HP bez gwarancji działania. Spotkałem się z czymś takim, że w sterownikach do urządzeń HP dedykowanych dla XP nie ma funkcji które były dla win 9x.
pozdrawiam
Arturek