Co sądzicie o zestawie alan_100+ hustler_IC 100

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zaczynam przegode z CB, potrzebny mi do "pracy" jako przedstawicel... co sądzicie o takim zestawie:
http://allegro.pl/item160505641_cb_alan_100_antena_hustler_nowe_gwar_promocja_.html

Czy warto zaczynać z takim sprzętem....

Pozdrawiam

Witam,
z moich doświadczeń i z tego co wyczytałem na innych forach nie warto. Jeśli masz pracować jako przedstawiciel, będziesz dużo jeździł, więc potrzebujesz radia dobrze dofiltrowanego (czyli minimum filtr ANL nie mówiąc już o NB i Hi-Cut) oraz z regulacją czułości odbiornika RF Gain. Alana 100+ wszyscy nazywają szumofonem, nie posiada żadnych filtrów i komfort pracy na nim jest żaden. Antenka na początek może być, choć są lepsze. Wszystko zależy jednak od zasobności portfela i ile chcesz wydać na sprzęt. Pozdrawiam.

minimum to Uniden 520xl. Napisz jeszcze co za samochodzik i czy mozesz zalozyc do niego antenke na stale ?

witam,

co do auta to skoda fabia 1,2. Z anteną sobie poradziłem dostałem od kumpla mało używaną MIDLANDa ML-145, więc zostaje tylko kupić radio i można śmigać...

To tak jak koledzy wspominali lepiej weź sobie coś z filtrem sprawdzonego jak szumofon i masz się później męczyć. Ja tylko dodam od siebie, że lepiej będzie jak sobie kupisz używane radyjko i sprawdzone jak masz kupić nowe i to będzie szumofon

Uniden to minimum, ale wystarczy 510XL. Z tą anteną (ML145) będzie to bardzo fajny zestaw

Wez Unidena 520xl ktorego ladnie zamontujesz w kieszeni pod radiem samochodowym. W samochodzie jaki posiadasz niemusisz sie martwic o zaklocenia, gdyz zakladelem kiedys do fabi Alana 100 i chodzilo wysmienicie

oki dzięki chłopaki jade po unidena...

pozdrawiam