Help - stary chce mi kupić samochód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po egzaminach mój tatuś chce kupić mi autko... Ibizę albo Polo. Powiedział, że ma mieć małą pojemność i 132 odpada. Uderzyłem więc do wujka - ma 127 Brava 1100, on może mi go sprzedać, ale znowu stary kręci nosem, że części trudno dostępne... Jak go przekonać - 127 jest w dobrym stanie - sam je serwisuje. Byłem w Gdańsku - oglądałem tamtą 132 - zrezygnowałem, koleś sprzedał zapasowy komplet drzwi, a reszta jest zjedzona do granic, silnik gada na zaworach do tego stopnia, że mam wrażenie, iż głowica zaraz popełni samobójstwo... Musiałbym włożyć w niego z 10 tyś zł, żeby nadawał się do jazdy . Zapasowe drzwirki notabene kupił mój znajomy z Grudziądza.

A na dodatek zakochałem się w Asconie mojego kumpla z Niemiec... Szkoda gadać .

Tzn. ze sprzedajesz 132 ?

ja niedługo chyba bede sprzedawał moja regate

Nie - mój tatuś 132 nie sprzeda nigdy - on nią jeździł, jeździ i jeździć będzie!!! Chyba, że kupię mu Omegę B 2,5 TD .

walcz z ojcem o to 127, z częściami /przynajmniej mechanicznymi/ nie ma wbrew pozorom aż tak dużego problemu.. a 132-najważniejsze, że zostanie w rodzinie

BTW: Jeśli 127 się uda to będzie kolejny Trawnik w rodzinie. Skubaniec ma kolor robiony na bezpośredni wzór mojego. Tylko, że ja się karma jego mać faktycznie zakochałem w tej Asconie (jeśli kogoś ona interesuje to opisałem ją na forum OKP, w poście Ascona Gran Turismo - nie chce mi sie pisać tego ponownie, ale wóz jest naprawdę niezwykły). Tylko mnie nie bijcie i nie wywalacie za to z klubu .

Egon jaki masz silnik w tej regacie?

silnik 1.6 2 wałki 100 KM najmocniejsza jednostka w regatach