Pilot do alarmu i centralki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy, zwłaszcza "zaalarmowani" klubowicze. Potrzebuję zklonować mojego pilota do alarmu i centralki. Gdzie mogę wykonać taką usługę? Czy trzeba na coś uważać, np. na to aby ktoś ukratkiem "nie nauczył" swojego pilota owierania mojego auta? Myślę, że dobrze jest wykonać taką usługę z dala od swojej miejscowości zamieszkania.

Mialem taka przygode z Oplem. Niestety jezeli nie chcesz miec problemow droga jest skomplikowana. Musisz znalezc typ alarmu, znalezc najblizszego przedstawiciela, od niego dostaniesz adres do dystrybutora w regionie i on "dorobi" ci nowego pilota. Mnie caly "nowy" uzywany pilot i dostrojenie kosztowalo 20 zl. Nie radze innych "latwiejszych" sposobow bo otworzysz innym swoj samochod .

jutro wybieram siędo servisu w którym konserwuję swój alarm. ponieważ mam podobny problem to zasięgnę informacji i dam znać

Cytat:
2003-05-26 15:22:39, boreg pisze:
Nie radze innych "latwiejszych" sposobow bo otworzysz innym swój samochod .

Czy inne, łatwe sposoby, to uczące się piloty, czy też masz coś innego na myśli?

Ładzinkę kupiłem już tak wyposażoną (alarm i centralka{wymagająca podpięcia})
i tylko z jednym pilotem. Drugi komplet kluczyków dorabiałem sobie we własnym zakresie.

Samouczacy pilot to tez rozwiazanie, ale niewygodne. Co do latwiejszych sposobow, mialem na mysli rozne nieautoryzowane warsztaty i punkty na gieldach, gdzie mozna to zrobic. Na centralce masz na pewno typ alarmu - reszte, lacznie z adresami mozesz znalezc w necie lub w warsztatach z autoryzacja producenta.

niestety, praca... nie byłem i nie dowiedziałem się.
jutro jestem w Białymstoku, więc może pojutrze...

niestety zapomniałem... za dużo pracy
postaram się jutro...