Wydech i para

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamontowalem pokazna koncowke o sr. 11cm i nie daje mi spokoju para ktora wydostaje sie w duzych ilosciach. Kumpel lecial za mna i spostrzegl ze jak "przylozylem" to woda ciurkiem sie lala z rury i kleby pary za mna. NIe mam jednego kata Skad ta woda i para???? Biore pod uwage jeszcze jedna opcje. Zmienialem uszczelki pod pokkrywa klawitury i moze nie wyszlo mi to jak trzeba i dalej olej dostaje sie do otworow na swiece a nastepnie do komory spalania i stad ten dym. Plynu nie ubywa wiec uszczelka glowicy raczej ok. Co myslicie?

Myślimy żebyś poczytał forum.....

Cytat:
2007-04-05 10:32:58, LUKIV6 pisze:
Zamontowalem pokazna koncowke o sr. 11cm ...
Co myslicie?

ja myślę, że fi 11cm to musi extra wyglądać

Cytat:
Skad ta woda i para????

para z wody.
woda z wilgoci w układzie.
wilgoć z krótkich tras i małych przebiegów.

Cytat:
2007-04-05 10:32:58, LUKIV6 pisze:
Skad ta woda i para???? Biore pod uwage jeszcze jedna opcje. Zmienialem uszczelki pod pokkrywa klawitury i moze nie wyszlo mi to jak trzeba i dalej olej dostaje sie do otworow na swiece a nastepnie do komory spalania i stad ten dym.

To w końcu para czy dym bo to chyba jednak jest różnica ???

I jeszcze jedno, którędy ten olej ma się dostawać do komory spalania ??? Bo chyba z otworów na świece, po gwincie świecy to sobie raczej nie spływa, a może świece są luźno i jednak.... hmmm....

Czemu sie smiejesz myslisz ze to nie ladna koncowka? Twoja diagnoza jest bardzo zblizona do mojej. Na codzien zapalam robie 3 km do pracy i gasze i po pracy tak samo. Czasami po miescie i bardzo zadko jakis wyskok. Czy dodatej do paliwa moze w czyms pomoc?????

Jesli splywa po gwincie swiec to dym, tylko wykrecic swieczki to trzeba troche czasu poswiecic, a ja raczej jestem sklonny do zrywania gwintow , wiec chyba dokrecilem. Wlasnie pytanie brzmi czy przy dokreconych moze sie jakos ten olej przedostac????Eeee..., chyba nie?

A plynu chodniczego Ci nie ubywa?
Mi tez leciala para, chlapalo woda, wszyscy znachorzy mowili, ze to normalne a po tzrech dniach padla mi uszczelka pod glowica

Cytat:
Na codzien zapalam robie 3 km do pracy i gasze i po pracy tak samo

no to masz niezłe bajoro w ostatnim tłumiku..... Przejedź się w małą traskę, powyprzedzaj trochę i wtedy powiesz jak jest....

ps. elpidzi masz???

Elpigi nie mam Plynu nie ubywa. Nic... jest jak myslalem i jak kolega pisal: ,,z wody para..."itd. Trzeba przogonic ,,konie" i tyle Dzieki !!!

Przegonilem i nie ma pary ale poszedl ten zaworek podcisnieniowy o ktorym pisze wyzej.