Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-08 22:07:35 zalejcie do baku 98 lub Vpower
i poczujecie jakby 10 KM pod maską wiecej ![]() ![]() a tak czy to cos da nie mam pojecia i chyba nikt tu takich cudów nie wyprawiał ![]() |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2007-01-08 22:13:54 Kasa kasa kasa kasa kasa i mozna wszystko , turbo ,kompresory, kute elementy podtlenki ![]() |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-08 22:17:36
i naklejke pioneer i gti to odrazu 30 KM pod maską ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Suchy dnia 2007-01-08 22:18:05 ] |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-01-08 22:23:50
widzisz misiek i nam tez się udało w tej samej sekundzie posta napisac ![]() ![]() MisiekII: Koniec. If spam then moderator(usun post) end [ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-01-08 22:29:00 ] |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-01-08 23:45:53 99KM przy 1.6? to pewnie uboga mieszanka tak jak u mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-01-09 00:06:26 Hehehe...
Zapytaj Faworyta, jak szybko wyrzucił strumienicę i wrócił do fabryki ![]() ![]() ![]() Pozdro. |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-01-09 00:10:49 czytałem o różnych strumienicach... takie za 50zł to tylko tak się nazywają podobno, te lepsze coś niby dają. ja sam dopiero jak nazbieram funduszy too sobie zrobie taki psikus ![]() |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2007-01-09 00:59:56 Tylko wszystkie zmiany trzeba potwierdzac hamownia , odczucia czesto sa mylne ![]() |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-01-09 09:30:28 może fachowcy mu coś spitolili i się zraził ![]() kumpel w bmw po tym jak mu padł katalizator też wstawił sobie strumienice. mówi, że spala mniej gazu i odczuł przyrost mocy, a że miał standardowo chyba 158KM (silnik 2.2) to pare % -tak jak zapowiadają reklamy strumienic można by odczuć |
![]() gr1oszek CARI E -> Ave T22 -> ? Mazury/Wawa | 2007-01-09 11:11:25 po pierwsze chyba nie powinno się porównywać przepływu spalin przez strumiennicę do tego przez zawalony katalizator - więc nie ma co mówić, że smochód po zastąpieniu zawalonego i zapchanego katalizatora kepiej się zbiera niż z nim wmontowanym, bo to jest chyba oczywiste. Przeciez zanim katalizator zupełnie padnie dłuższy czas jest w złym stanie i utrudnia wypływ spalin, więc wstawienie nowego tez poprawiłoby przepływ spalin, może i bardziej niż strumiennica (nie znam się na tym). Z drugiej strony skoro wstawiają strumiennice w prawdziwym tuningu to może cos w tym jest. Ogólnie do przeróbek wydechów mam negatywne podejście - denerwują mnie buczące wyjce jeżdżące po mieście i kolesie zadowoleni ze swojego tuningu "bo po wymianie końcówki wydechu rzeczywiście lepiej się zbiera" co jest g... prawdaą. Kolega miał hamownię motocyklową przez jakiś czas i przyjechał do niego drugi, który zmienił sobie końcówkę wydechu w swoim motocyklu na "sportową" - przede wszystkim dużo głośniejszą i pustą w środku... zrobili badania na hamowni z tą nową końcówką i z tą fabryczną... na fabrycznej miał prawie 10 KM więcej.
[ wiadomość edytowana przez: gr1oszek dnia 2007-01-09 11:16:59 ] [ wiadomość edytowana przez: gr1oszek dnia 2007-01-09 11:17:42 ] |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-01-09 12:25:12
Otóż to. Skośnookie tak sobie wszystko policzyli, że bardzo ciężko ich poprawić. Wymiana jednego elementu raczej tylko pogorszy sprawę. ![]() mi_chu, jak siedzę na fotelu pasażera to też mam wrażenie jakby moje auto miało ze 150KM i to od samego dołu, a moja obecna żona nie wyciska z niej więcej niż 60, może 70% możliwości ![]() Hamownia przed, hamownia po i można wtedy rozmawiać o konkretach. W przypadku wymiany zapchanego katalizatora na strumienicę - owszem skłonię się do zdania, że można coś tam lepiej uzyskać, ale najwyżej tyle co tłumił katalizator. Natomiast przy sprawnym oryginalnym wydechu nic bym nie kombinował, a już na pewno nie Carinie ![]() Pozdro. |
jero78 ->Toyota Parking Only<- toyota carina Sligo ireland (chelm PL) | 2007-01-09 14:13:33 a ja mysle ze zaczne od magnetyzera paliwa i powietrza,odchudze kolo zamachowe i moze uda mi sie znalezc kogos kto zrobi mi sportowy kolektor wydechowy do mojej cari.Moze jeszcze sprobuje wypolerowac komore w kolektorze ssacym.To sa plany oczywiscie ale jak beda wchodzic w zycie to dam znac. ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-01-09 15:53:09 No cóż... pozostaje mi życzyć Ci powodzenia. ![]() Aha, daj znać jakie koszty, ile czasu pochłonęła w sumie operacja, ile to dało i przede wszystkim jak długo jeździło ![]() Pozdro. Ps. Tylko nie "na oko" ale konkrety z hamowni. Dzięki. ![]() |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2007-01-09 16:52:17 buhaha magnetyzer ![]() ![]() zajmij sie pozadnie dolotem i wydechem, odchudzanie tez jak najbardziej ipolerka kanalow itp. |
![]() gr1oszek CARI E -> Ave T22 -> ? Mazury/Wawa | 2007-01-09 17:38:22 dokładnie! z tymi magnetyzerami nawet nie zaczynaj tematu. wejdź sobie na jakiekolwiek forum tuningowe i poczytaj o magnetyzerach... tematy o nich znajdziesz w dziale z innymi bajkami typu cudowne tabletki oszczędzające paliwo. Stożkowy filtr powietrza możesz sobie dać, przynajmniej będzie fajnie "buczał". Tylko nie zdziw się jak odnotujesz wzrost zużycia paliwa (będziesz bardziej deptał po gazie, bo będziesz chciał słuchać tego buczenia ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
jero78 ->Toyota Parking Only<- toyota carina Sligo ireland (chelm PL) | 2007-01-09 19:11:37 jesli chodzi o magnetyzery to tez za bardzo w ta magie nie wierze ale zobaczymy.Wydatek niewielki a moze jakas roznica bedzie.O efektach oczywiscie poinformuje ![]() |