ŻARÓWKI PODŚWIETLAJĄCE TABLICE GETZ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZEESC Czy ktos wie moze jak wymienić żarówke podświetlającą tablice rejestracyjną w Getzie?? W książce akurat tego nie ma;/ dzieki z góry za odp pozdroo

Witam!

Też się nad tym zastanawiałem. Chyba należy zdemontować tę plastukową klapę od wewnątrz, tam jest dojście do wycieraczki i zapewne reszty. Klosze są mocowane na dwie śruby, z zewnątrz nie da rady odkręcić.

Pozdrawiam
G26

Zgadza się trzeba zdemontować plastikową osłonę tylnej klapy. I tak po zdemontowaniu nie jest łatwo wymienic żarówki.
pozdrawiam

Dzieki wielkie za info

Wiam !
Podepnę się pod wątek żarówkowy.
Czy Gecek jest wyposażony zrówki H4 czy H7? Jeszcze mi się żadna nie przepaliła ale chciałbym sobie sprawić jakąś na zapas.
Czy możecie polecić jakieś sprawdzone, trwałe i dobrze świecące ?
Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: kuzak dnia 2007-04-05 08:27:07 ]

Nie wiem jak GETZ po liftingu, ale starszy ma H4.
Nic konkretnego nie polecę, ale najlepiej chyba kupować żarówki dobrych, znanych producentów.
Takie firmy w proces technologiczny angażują większe pieniądze i lepsze technologie w związku z czym bańki żarówek pozbawione są skaz i różnego rodzaju załamań na szkle, dzięki czemu strumień światła jest o wiele lepszy
Oczywiście nie jest to moja teoria tylko wspomnienia z testu żarówek zrobionego kiedyś przez Auto Świat

Dzięki !
Pozdrawiam!

Witam!

Cytat:
2007-04-05 08:25:12, kuzak pisze:
Czy Gecek jest wyposażony zrówki H4 czy H7? [ wiadomość edytowana przez: kuzak dnia 2007-04-05 08:27:07 ]

Te po liftingu mają żarówki H4 60/55 W.
Taką moc zaleca też instruckja.

Pozdrawiam
G26