| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2006-12-21 14:03:22 Witam.
Stag 200 nie chodzi na szybszych wtryskiwaczach. |
xTroll Przedmieścia Wa-wy | 2006-12-22 08:46:23 i znow temat w stylu...fachowości montażystów LPg.
Co do tematu to przydałyby sie Valteki 1om ( zółte) lub matrixy ( z musu) Rozumiem ze budą telepie na wolnych bo dalej szybkość nie gra roli na początek radze porównac to co masz z tym http://www.ac.com.pl/autogaz/warsztat/PrzykladyMapIUstawieniaMmnoznika.pdf A i zaktualizować soft do v23 ( aktualizacja w "AcGasSynchro") Dysze sa przy wtryskiwaczach zmniejszenie srednicy bedzie powodowało wzrost mnożnika. Prosze nie zapominać ze po kalibracji trzeba dokonać korekty ustawień ( mnożnika) w warunkach drogowych ( opis w manualu lub w programie konfiguracyjnym ) generalnie chodzio to zeby czasy wtrysku benzyny w ustalonych warunkach nie zmieniały sie bez względu czy jedziemy na benzynie czy LPG ( wtedy nie bedzie zmnian adaptacyjnych w kompie benzynowym) |
ver88 Punto II Warszawa | 2006-12-22 16:49:39 croma1
wiem, że najlepiej kupić STAGA300, żółte Valtec-i, itd ale za dużo już straciłem kasy na pseudo gaziarzy, którzy nie umieli sobie poradzić albo po prostu nie chcieli... xTroll dokładnie tak jak napisałeś „budą telepie na wolnych bo dalej szybkość nie gra roli” – nie mam żadnych problemów z przyśpieszaniem, wyprzedzanie, gazowaniem, dużym spalaniem itd. Problem dotyczy tylko wolnego biegu. Obecnie obie mapy nachodzą na siebie dosłownie idealnie, jednak mnożnik na początku jest poniżaj 1 !!! [według mojej instrukcji powinien mieć wartość między 1.2 a 1.6] czyli w ogóle mam do bani. |
orfeusz Katowice | 2006-12-22 18:27:26 Punciaki to ciężkie samochody do gazowania chyba, że się wie co robi. W tych samochodach trudno jest zgrać "górę" z "dołem". Ważne jest, w którym miejscu są wwierty w kolektor i samo ich osadzenie a wynika to z kilku rzeczy. Trzeba uważać też na ustawienia instalki bo może się skończyć bardzo źle dla sterownika beny (b. rzadko ale istnieje taka opcja).
Ja bym kupił zestaw wiertełek, najmniejsze dysze i to chyba wszystko co można najmniejszym kosztem. Jednak dobre ustawienie instalki bez innych narzędzi może potrwać nawet kilka tygodni. |
ver88 Punto II Warszawa | 2006-12-24 10:59:23
Mi gazownik powiedział, że przy tak małej pojemności to nie ma znaczenia gdzie powinny być wwierty. Możesz mi napisać gdzie się dokładnie wwiercić i jak dokładnie je osadzić, jakie są zasady ? |