Pytanie o obroty i sonde

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam problem z gasnieciem samochodu (na cieplym silniku jak sie mocniej nagrzeje) Czasami gasnie a czasami obroty spadaja i sie podnosza na biegu jalowym a przy skrecie jak wcisne sprzeglo. Mierzylem sonde lambde i na wtyczce pomiar byl w granicach 0.1V-0.9V Zrobilem drugi pomiar i podpielem minus do masy samochodu przy akumulatorze (byla reakcja przez 2s a potem nic) Co to moze byc dodam ze obroty mi nie faluja (od czasu do czasu moze troszke ale prawie niezauwazalnie) Co moze byc przyczyna tego gasniecia Jak bylem na badaniu komputerowym to wyszlo ze sonda wiec wymienilem na nowa ale jest bez zmian prosze o pomoc Pozdrawiam

up

Witam. Mam ten problem od dluzszego czasu i nie wiem co to. Poczytaj moje posty a zwlaszcza "Komputer 93AB"

Nagara dowiedzialem sie ze moze byc uszkodzony kabelek od masy sondy (on podobno jest dlugi) i dlatego mi na wtyczce pokazuje dobrze a jak chcialem zmierzyc przy akumullatorze nie bylo reakcji Podobno trzeba dolorzyc dodatkowa mase. Pamietam tez ze ktos kiedys mowil ze mial podobny problem z gasnieciem i mial jakas scieszke upalana przy kompie i elektryk polorzyl mu nowa Po swietach bede probowal napisze o wynikach Jak Ty cos wykombinujesz to tez napisz pozdrawiam

Ja wymienilem calego kompa i nic ie pomoglo. Nie do konca rozumiem jak ten elektryk doszedl do tego gdzie jest uszkodzona scoezka i jak ja naprawil, bo wystarczy ze sie zrobi koronka na lucie i juz po ptokach?? Bede probowal z tymi kabelkami. Pozdrawiam. Wesolych Swiat

Wyjasnij jak dokladnie mierzyles, co oznacza przy akumulatorze? Jesli minus byl brany z akumulatora to nie bardzo moze wyjsc pomiar, szczegolnie przy oryginalnej sondzie.

Czy Twoja jest oryginalna?

Cytat:
2006-12-23 00:56:59, toradek pisze:
Wyjasnij jak dokladnie mierzyles, co oznacza przy akumulatorze? Jesli minus byl brany z akumulatora to nie bardzo moze wyjsc pomiar, szczegolnie przy oryginalnej sondzie. Czy Twoja jest oryginalna?

Tu jest link http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=155832&c=45&f=20 Czester tam wszystko opisuje. Ja mam sonde z allegro bosha. Ja przykladalem do kabelka przy akumulatorze przy minusie bo tam dochodza te kabelki z sondy (dobrze mowie jak nie to prosze mnie poprawic ) pozdrawiam Wesolych Swiat

wczoraj tez przerabialem miernik bo koncowki byly za grube i zeczywiscie weszly ladnie po tuningu ale i tak mialem stracha ze te kostke rozwale bo mi sie urwalo mocowanie i teraz wisi i musze ja czyms podpiac