Ile zjechana glowica? [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile tak na oko jest zjechana glowica, jesli doszlo do dziur na gwizdki , tych ktorymi olej ucieka jak jest uszczelka jebnieta? Jest zjechana patrzac od boku na 1/5 otworu na gwizdek. W sensie ze zostalo otworu 4/5 a nie 1/5

koło 4mm może troche więcej

Jak masz seryjną głowicę, to zmierz jej wysokość, a potem zmierz tej zjechanej, to będziesz wiedział. A druga sprawa, że na forum już gdzieś jest temat. Gdzie jest to wszystko napisane. Zapraszam do wyszukiwarki...

3.2mm bylo równo z dziurami u nas więc wnioskuje że kolo 4-4.2mm

nic prostszego. Pan Klimecki prawde ci powie. A co tam jest napisane?? Ze seryjna niczym nie skarzona glowica ma 88 mm. mierzysz ta planowana a potem stosujesz skomlikowany wzor ktory mniej wiecej wyglada tak [88mm] - [wynik poiaru twojej glowicy] = o tyle masz splanowana glowice. milych obliczen zycze.

jesli by mial czas/suwiamiarke/ochote to by sobie tak zmierzyl chyba logiczne.

Nie mam suwmiarki, w mojej ksiazce chyba tego nie ma, wiec pytam. Pytanie drugie, na ile ustawic zaplon zeby stukowe wyeliminowac? Bo pewnie przy takim planie sie pojawi, chociaz dysze wstawilem 120.

nie lubie sie powtarzac, ale idz stad....

Cytat:
2006-12-22 00:34:15, pterock pisze:
nie lubie sie powtarzac, ale idz stad....

jakieś uprzedzenia??

troche mała dysza paliwa.Wstaw 130-135 powietrze 190 i rurke F8

niekoniecznie mala...120/190 na f8 testowane i dziala bardzo fajnie....co wiecej dziala przy planie 7mmu kolegi Parnela

No to musze powietrza skolowac i f8. A z zaplonem cos kombinowac? Boje sie jak cholera tego stukowego teraz, bo mi w zeszlym tygodniu glowice roz... To nie przelewki.

załóż nanoplex i masz spokoj

Co to jest nanoplex? I ile to kosztuje, co trzeba przerobic zeby zalozyc?

nanoplex - zaplon z eleganta "komputer" musisz miec kompa, cewke ,czujnik polozenia walu, kolo pasowe czujnik podcisnienia, wiazke. Wszystko do dostania jako gotowy kit za nieduza kase

+ przerobic cala instalacje elektryczna albo wsadzic gotowa z ELa

frizerku pisze wyzej że wiązke trza

Kurde Zalozylem do swojego wiazke od bisa, chyba jest bardzo podobna i ma wyjscie na te wszystkie rzeczy, bo wycielismy od ch.. niepotrzebnych kabli no to trzeba bedzie rozizolowywac cala wiazke i szukac Ile cos takiego moze stac? I to eliminuje problemy z zaplonem i stukowym, przy tak mocno zjechanej glowicy?

tak dokładnie nic sie nie dzieje.Zaero stukowego

Wielkie dzieki za porade, bede kombinowal. A tak dla scislosci w wiazce od bisa jest wszystko co do tego potrzeba? Bo szczerze mowiac nawet nie wiem od czego byly te nie potrzebne kable.