Komputer w kokpicie E34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam E34 z 89roku dokladnie 524TD automat.W miejscu gdzie znajdują się komputery posiadam chyba 3 sztuki przynajmniej wszystkie są podłączone.Niestety zegary mam bez wyświetlacza a na konsoli posiadam modul zegarka z termometrem.Jak go wyjąłem okazało się ze gniazdo ma podłączoną całą wiązkę.Czy jest możliwośc że ktoś wymieniał panel z komputerem na taki właśnie?
Czy jak wsadzę panel z komputerem to nie zaszkodzi mu to bo tak bym pożyczył od znajomego i sprawdził czy powinien tam byc komputer czy to co jest.

w mojej jest 'coś' ala komputer pokazuje godzine ,date,i temperature. Odłączanie nic mu nie szkodzi w moim były spalone wszystkie żarówki wymieniłem i działa ,a do tej wiązki co jest z tyłu można podłączyc ten ala komp. albo zegarek analogowy.Możesz pożyczyć od znajomego i sprawdzić nic sie nie stanie.MAX.

Witam.Mam pytanie bo też mam żarówki do wymiany,jak się wyciąga ten komputer żeby je wymienić?

Cytat:
2006-12-02 09:56:54, kokosts pisze:
Witam.Mam pytanie bo też mam żarówki do wymiany,jak się wyciąga ten komputer żeby je wymienić?

jak masz radio to je wyciągnij.
Jak masz kieszeń to też musisz ją wyjąć by się dostać do scianki od strony komputera.
Potem wkładasz delikatnie palce i powinieneś na ściance wymacać taką dzwignię. jak ją delikatnie pociągniesz do przodu to wysuwa ci się panel z komputerem.Masz tam 3 żarówki, dwie na wyświetlacz i jedna na podświetlenie przycisków.
A tu wrazie czego link poglądowy:
http://www.bmwe34.net/e34main/maintenance/electrical/panel_lights.htm

Ok.dzięki właśnie o to chodziło.Pozdro

Bez najjmniejszych problemow mozesz wsadzic najbogatszy komputer majac pelna wiazke.
Robilem to jzu w ok 10 E34.
Po podlaczeniu nic nie dziala dlatego musisz zmostkowac '+' z jednym z kabli, do tego wyciac tylna scianke tam gdzie byl stary zegar/termometr. Chyba ze wymienisz cala ramke na nowa, glebsza.
Dokladnie co zmostkowac to pisz na priv.

Pozdrawiam

kurcze nie ma możliwości u mnie wyciągnięcia radia..a musze wymienić żaróweczke w tym komp.

Witam,mam problem w moim e-34.W miejsce analogowego zegarka wsadziłem ten elektroniczny z temp.. i nic nie działa.zegarek pokazuje 0.00 i nic nie da sie ustawic.Czy cos należy przerobić by w miejsce analogowego zegarka wsadzić ten elektroniczny?Pomóżcie.

Cytat:
Witam,mam problem w moim e-34.W miejsce analogowego zegarka wsadziłem ten elektroniczny z temp.. i nic nie działa.zegarek pokazuje 0.00 i nic nie da sie ustawic.Czy cos należy przerobić by w miejsce analogowego zegarka wsadzić ten elektroniczny?Pomóżcie.

jeżeli wogóle coś wyświetla to musisz nacisnąć (przy komputerku z 6-scioma guzikami) ten po lewej na dole (UHR) i przytrzymać by kropka miedzy zerami (0.00) zaczęła mrugać, jeżeli zacznie to przyciskiem (h/DAT) zmieniasz godzine a (min/DAT) minuty, gdy ustawisz to klikasz na (UHR). z datą tak samo tyle że zamiast (UHR) naciskasz (DATUM).