Kolory bilów do 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jakie kolory mają bilsteiny:
- szutrowe
- asfaltowe
- średnie
Proszę o pomoc.

asfalt=żółte

mają jeden i ten sam kolor niebiesko żółte zmieniją w nich tylko harakterystyke tłumienia!! i to tylko składa zerkopol mi ostanio skłądali b8 do clio williams na lekko dziurawe asfalty i zobaczymy jak to wyszło do seryjnych b8 w lutym jak poskładam od nowa rajówke

To jak poznać jakie nastawy mają amorki. Bo chce kupić a dana osoba nie wie jakie mają.

Cytat:
2006-12-29 23:59:24, baryla_wroclaw pisze:
mają jeden i ten sam kolor niebiesko żółte zmieniją w nich tylko harakterystyke tłumienia!!

mają różne kolory poza żółto niebieskim (najtwardsze)
np. czerwono-niebieskie....

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2006-12-30 00:11:09 ]

jeszcze takich nei spotkałem wiem ze seryjne są czarne i reszta żółto niebieska a juz wiedziałem troche bilów i nigdy czerwono żłótych nie widziałem

jak uda mi się podpiąć drugi dysk to wrzucę fotki jakby co tych niebiesko czerwonych
Są mniej twarde od żółtych

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2006-12-30 00:34:47 ]

Cytat:
2006-12-30 00:10:31, Dar00 pisze:
mają różne kolory poza żółto niebieskim (najtwardsze) np. czerwono-niebieskie.... [ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2006-12-30 00:11:09 ]

niestety bzdura
chyba że ktoś sobie tak pomalował
tylko żółto-niebieskie starsze były czarne
kolor nie ma nic wspólnego z parametrami
parametry czasami są wybite przy dolnym mocowaniu
i są to ciężary w kg potrzebne do ściśnięcia i rozciągnięcia amortyzatora np 120/280

Pozdrawiam

no to następny mit obalony

całkowicie zgadzam sie z winiar7 mam Bile nowki z zerkopolu wyscigowe czarne...kolor nie ma zadnego znaczenia...

Cytat:
2006-12-30 01:01:32, winiar7 pisze:
niestety bzdura chyba że ktoś sobie tak pomalował tylko żółto-niebieskie starsze były czarne kolor nie ma nic wspólnego z parametrami parametry czasami są wybite przy dolnym mocowaniu i są to ciężary w kg potrzebne do ściśnięcia i rozciągnięcia amortyzatora np 120/280 Pozdrawiam

no dokładnie stare były czarne dokładnei zerkopol jest oficjalnym serwisem bila w polsce i tylko oni dostosowują zawias pod każdego klienta a kierownik pan Bieńczyk naprawde spoko gość powiem szczeże ze cen za rewelacyjnych nie maja ale na srojeniu sie znją

tez wlasnie mialem dylemat jak to jest...
czyli amory z fotka ponizej to bile czy nie bile ? bo jak czarne moga byc no to oka.. ?

Cytat:
2006-12-30 01:01:32, winiar7 pisze:
niestety bzdura chyba że ktoś sobie tak pomalował tylko żółto-niebieskie

A to bardzo dziwne bo są oryginalne z zerkopolu i nikt ich sobie nie malował...
Mogę wiedzieć skąd masz tą pewność, że piszesz, że to bzdura?

Cytat:
2006-12-30 01:05:41, CEHU pisze:
no to następny mit obalony

niektórym to trzeba mało żeby obalać mity...
Peace

Amortyzatory nowe (obudowy) są zawsze żółto-niebieskie czy to w Zerkopolu czy od producenta w Niemczech ewentualnie starsze były czarne do tego osłony niebieskie starsze były gumowe czarne
Kolory nie mają nic wspólnego z parametrami !!!
Amortyzatory "regenerowane" mają odmalowane obudowy mogą być żółte czarne szare srebrne pewnie też i czerwone
Kolory zółto- niebieskie tyczą się amortyzatorów nowych

https://images2.fotosik.pl/301/a81ea7c8b3cee61bm.jpg moje nowe b8 wyglądaja tak

albo raczej tak

foto dla leniwych