MotoNews.pl

MAP SENSOR - za co jest odpowiedzialny...?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich !!!

Mam pytanko, czy orientuje się ktoś może za co odpowiedzialny jest może czujnik MAPu Ostatnio z kumplem robiliśmy diagnostykę mojego Essiego i wyszło że mam uszkodzony MAP SENSOR, ale nie wiem zabardzo za co jest on odpowiedzialny i czy trzeba go wymienieć od razu czy można z tym jeździć

A tak przy okazji, gdyby znał ktoś cene takiego czujnika, to będę wdzięczny za info.

Cytat:
2006-12-28 16:30:04, Marecki-83 pisze:
Witam wszystkich !!! Mam pytanko, czy orientuje się ktoś może za co odpowiedzialny jest może czujnik MAPu Ostatnio z kumplem robiliśmy diagnostykę mojego Essiego i wyszło że mam uszkodzony MAP SENSOR, ale nie wiem zabardzo za co jest on odpowiedzialny i czy trzeba go wymienieć od razu czy można z tym jeździć A tak przy okazji, gdyby znał ktoś cene takiego czujnika, to będę wdzięczny za info.

a czy przy rozgrzanym silniku na biegu jałowym nie odczuwasz coby autko nierówno pracowało ( trzyma obroty czy potrafi lekko falować )

Istotnie, obroty mu "pływają", zarówno na gazie jak i na benzynie. To sądzisz że ten czujnik jest tego przyczyną ?
To w takim razie, orientujesz się ile może kosztować taki czujniczek

Cytat:
2006-12-28 16:58:10, Marecki-83 pisze:
Istotnie, obroty mu "pływają", zarówno na gazie jak i na benzynie. To sądzisz że ten czujnik jest tego przyczyną ? To w takim razie, orientujesz się ile może kosztować taki czujniczek

u mojej żony w fieście tak właśnie było...wymieniliśmy na używkę ze szrotu za 50 i gitara