Jaka elektryczna maszynka do golenia ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam ochote sprawic sobie jakas maszynke do golenia elektryczna za max 300 zl .... moze mi ktos cos polecic bo jeszcze nie uzywalem czegos takiego i niewiem czy w ogole jest sens narazie to sie "strzyge" maszynka do wlosow a nie gole bo mi sie nie chce

padlem na twarz a probowales reczna?

Cytat:
2006-12-29 11:12:25, 3zeR_MDS pisze:
padlem na twarz a probowales reczna?

hehe no wlasnie jak juz napisalem ... niechce mi sie

i wlasnie proboje cos alternatywnego wymyslic

Jeden z duetu Flip i Flap w jednym filmie załatwiał to papierem ściernym, słyszałem że można też szybko i skutecznie usunąć zarost zapalniczką.

wez pod uwage ze jak bedziesz chcial sie elektrykiem wygodnie golic to musisz to robic codziennie, bo jak zarosniesz bardziej to potem przejebane no chyba ze woooolno zarastasz

Cytat:
2006-12-29 11:14:29, Krzemowy pisze:
Jeden z duetu Flip i Flap w jednym filmie załatwiał to papierem ściernym, słyszałem że można też szybko i skutecznie usunąć zarost zapalniczką.

probowalem ... nie da rady

Cytat:
2006-12-29 11:14:59, 3zeR_MDS pisze:
wez pod uwage ze jak bedziesz chcial sie elektrykiem wygodnie golic to musisz to robic codziennie, bo jak zarosniesz bardziej to potem przejebane no chyba ze woooolno zarastasz

wiem wiem, ale powiedzmy ze juz mam dosc wygladu Robinsona a ze nielubie i niechce mi sie golic zwykla to szukam czegos lepszego ...

Siemanko. Ja tam gole jape [rzadko bo rzadko ale zawsze...] zwykla elektryczna maszynka do wlosow. Daje fajny efekt jednodniowego zarostu, ktory u mnie rosnie tydzien

Przy okazji gole nia sobie jajka, zawsze po kapieli, ale ostatnio troche polecialem po bandzie i przycialem sobie skorke na siusiaku i teraz mam slady jak po ugryzieniu nietoperza

Teraz mi się przypomniało że jakiś góral opatentował i może nawet zaczął wytwarzać maszynę do golenia, przystawiało się twarz, brzytwa myk myk myk i elegancko ogolone.

polecam pholipsa z 3 nozami, moj model wlasnie cos kolo 250 kosztowal. wersja na baterie starcza na okolo 2 tyg golenia powiedzmy co 2 dzien. no i musisz patrzec na jaki zarost, miekki czy twardy bo to tez roznica w maszynkach jest.

Cytat:
2006-12-29 11:20:46, el_comendanto pisze:
Siemanko. Ja tam gole jape [rzadko bo rzadko ale zawsze...] zwykla elektryczna maszynka do wlosow. Daje fajny efekt jednodniowego zarostu, ktory u mnie rosnie tydzien Przy okazji gole nia sobie jajka, zawsze po kapieli, ale ostatnio troche polecialem po bandzie i przycialem sobie skorke na siusiaku i teraz mam slady jak po ugryzieniu nietoperza

no ja tez tak gole sobie morde ... ale mysle o maszynce

a na strzyzenie jajek chodze do takiej jednej fajne fryzjerki ;D

no tez slyszalem ze ten phillips jest spoko, ale poki co samochody za duzo kasy pochlaniaja i mnie nie stac

Cytat:
2006-12-29 11:22:43, comar pisze:
polecam pholipsa z 3 nozami, moj model wlasnie cos kolo 250 kosztowal. wersja na baterie starcza na okolo 2 tyg golenia powiedzmy co 2 dzien. no i musisz patrzec na jaki zarost, miekki czy twardy bo to tez roznica w maszynkach jest.

a jaki masz model tego philipsa ?

Cytat:
2006-12-29 11:21:11, Krzemowy pisze:
Teraz mi się przypomniało że jakiś góral opatentował i może nawet zaczął wytwarzać maszynę do golenia, przystawiało się twarz, brzytwa myk myk myk i elegancko ogolone.

No tak, ale kazdy ma inne rysy twarzy...

...ale tylko do pierwszego golenia

A próbowałeś nożem? A potem whisky zamiast wody po goleniu?

A na poważnie, to też zastanawiam się nad takim badziewiem i nie wiem co wybrać. Do tej pory używałem jednorazówek, bo przy elektrycznej to się czułem jak by mi włosy wyrywało, a nie ścinało, zresztą szybko padł w niej akumulatorek. Może dlatego, że mam twardy zarost.

Cytat:
2006-12-29 11:30:05, dr_krzysiek pisze:
A próbowałeś nożem? A potem whisky zamiast wody po goleniu? A na poważnie, to też zastanawiam się nad takim badziewiem i nie wiem co wybrać. Do tej pory używałem jednorazówek, bo przy elektrycznej to się czułem jak by mi włosy wyrywało, a nie ścinało, zresztą szybko padł w niej akumulatorek. Może dlatego, że mam twardy zarost.

mowimy o goleniu twarzy czy dalej o jajkach? bo nie wiem gdzie masz ten twardy zarost

Cytat:
2006-12-29 11:31:21, 3zeR_MDS pisze:
mowimy o goleniu twarzy czy dalej o jajkach? bo nie wiem gdzie masz ten twardy zarost

Na jajka polecam wypróbować jakieś plastry z woskiem

Cytat:
2006-12-29 11:36:32, dr_krzysiek pisze:
Na jajka polecam wypróbować jakieś plastry z woskiem

paaaanie....tym to se dupe mozesz co najwyzej ogolic

Na dupie włosy zostawiam, lepiej wychodzi na zdjęciach

Ja się ostatnio golę maszynką Braun 4715, cicha, skuteczna, nie wymaga akumulatorków bo jest zasilana z sieci i nie wciąga moszny. Sprawdza się dobrze, jakkolwiek przy jajkach trzeba najpierw zgolić na 0.1 zwykłą maszynką do strzyżenia (ale to chyba wszystkich włosów dotyczy).

ja tam tez sie gole zwykla maszynka do wlosow i jest gitara zostaje sexi dwudniowy zazrost