| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
patrykk wyszków | 2007-01-13 08:06:56 Mam problem z ogrzewaniem w moim samochodzie. Termostat jest OK a po włączeniu ogrzewania powietrze leci lekko ciepłe. Jaka może być tego przyczyna. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-01-13 10:48:18 bardzo prawdopodobne ze masz zapchana nagrzewnice, to czesta usterka w esperakach niestety...
masz gaz? i czy moze wiesz jak masz zainstalowany parownik? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-01-13 12:09:41 Sprawdź temp. węży wchiodzących do nagrzewnicy od strony silnika. Oba powinny być gorące. Jeśli nie są - masz zator. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-15 23:04:16
NISKI ...znaczy NISKI...pompę sam wymieniasz a na podziałkę zbiornika zerknąć nie potrafisz ?
Normalny stan sprawdza się na ZIMNYM silniku (to też Kolega napisał wcześniej ) Poza tym...wlałeś 5 litrów wody ot tak...z marszu do rozgrzanego silnika ??
Sorry ale szokujesz mnie każdym swoim zdaniem i pytaniem ! |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-01-16 15:11:08
Kiedyś (dawno temu) załatwiłem w ten sposób blok.... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-01-16 21:57:17
Dzisiaj miałem tak samo.Sprawdzałem olej i przy okazji sprawdziłem poziom płynu w zbiorniczku.A tu zero .Kupiłem litr płynu,wlałem i zaczęło kapać z drugiej strony silnika .Padła pompa-koreański oryginał po 8000 km. . Nie miałem po drodze ani Biedrąki, ani drobnych ,to kupiłem hiszpańską za 95zł. |
Zzzz Opel astra Torun | 2007-01-17 21:03:53 Ale dla mnie czasy aut w ktorych przed kazda jazda sprawdzalo sie poziomy plynow , sprawnosc wszystkich ukladow itp skonczyly sie dawno temu , ja od dluzszego czasu we wszystkich swoich autach , a mialem i takie duzo bardziej prymitywne niz espero zagladam pod maske raz na miesiac,oczywiscie jezeli nie dochodza spod maski jakies podejrzane dzwieki-zreszta pewnie jak 90% kierowcow.Co do dolewania zimnej wody przyznaje ze sie postapilem lekkomyslnie ale spieszylem sie , no i espero to nie s-klase wiec finansowe ryzyko to bylo raptem kilkaset zlotych ktore kosztowalby drugi, uzywany silnik.
Swoja droga kiedys w omedze mialem bardzo przydatna rzecz -kontrolke niskiego stanu plynu w zbiorniczku plynu chlodniczego , szkoda ze konstruktorzy espero nie dodali tego prostego "fjuczeru" |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-17 21:13:22
No w sumie...masz rację...ale ..podam Ci swój numer konta ...skoro kilka minut dla Cię jest problemem a kilkaset złotych nie , to albo jesteś wariat albo (ZA)bogaty (wariat) . ...Zawsze te drobne kilkaset złotych nadmiaru możesz mi wrzucić na rachunek A z tom omegom to Ty poważnie ???....serio cuś takowego było ??....czy tylko zbiorniczki Ci się pomelały ? |
Zzzz Opel astra Torun | 2007-01-17 22:11:22 Mialem omege A 2.6 i tam bylo cos takiego - zreszta tam byl caly taki komputerek ktory kontrolkami (i zdaje sie ze napisami na wyswietlaczu komp pokladowego ,ale tego nie rozumialem bo bylo po niemiecku) sygnalizowal takze np zbyt maly poziom oleju w silniku czy przepalona zarowke. A co do poczatku twojego pytania to niestety kasy ci nie przesle ale musze przyznac z zalem ze w ogole nie dbam o samochody (pewnie dlatego ze kupuje tanie uzywane auta -wg klucza kupic tanio , pojezdzic 3-5 lat a gdy naklady ktore trzeba by zrobic zaczynaja niebezpiecznie rosnac sprzedac nawet za grosze i praktycznie kazde auto po mnie nadaje sie juz tylko na szrot /czesci .
Espero mam zamiar jezdzic jeszcze z dwa ,trzy lata wiec robie jakies drobne inwestycje (jak mozna sie przekonac przegladajac moje posty na forum) |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-17 22:30:30
* No dobra...też z żalem przyznaję, że liczyłem bardzo bardzo na Twoje przelewy...chociaż te kilka razy w miesiącu po drobne kilkaset złotych...przynajmniej dopóki nie kupisz s-classe . czyli przez te 2-3 lata eeeh...tak fajnie żarło
* ..to taki "dziennikarski" sposób cytowania |
maskekk Pzn | 2007-01-18 22:22:30 a masz plyn chlodzacy ? |