Programowanie kluczyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy Koledzy i Kolezanki

Znajomy ma Mondka MKII z 1998 roku ....... kupił go nie dawno i sprzedający nie dostarczył mu kluczyka "matki" - czerwonego do immobilajzera.
Dorobił nowy kluczyk ale nie skusił sie na oferte żadnego z serwisów
ani speców z Kauflanda którzy robią to taniej niż w serwisie ani autoryzowanego serwisu oraz ASO FORDA. Zastanawia się czy można to samemu zrobić i w jaki sposób?
Wiem że mając kluczyk matke da się rade ale mając tylko jeden kluczyk to nie mam pojęcia.............

Może ktoś coś wie......albo zna w Krakowie punkt który to zrobi w miarę tanio

No będzie ból.

Tak jak w Essim więc bez wymiany lub przeprogramowania kompa i wymiany stacyjki - pod kluczyk raczej nic się nie da.
Programowanie do 2 kluczyków jest proste ale czeba mieć "matkę". Ale mozna dorobić z immobiliserem iny kluczyk bez problemu ale trzeba mieć wynalazki. Inaczej ni du du.

Cytat:
2007-01-03 08:30:13, lukas_s pisze:
Drodzy Koledzy i Kolezanki Znajomy ma Mondka MKII z 1998 roku ....... kupił go nie dawno i sprzedający nie dostarczył mu kluczyka "matki" - czerwonego do immobilajzera. Dorobił nowy kluczyk ale nie skusił sie na oferte żadnego z serwisów ani speców z Kauflanda którzy robią to taniej niż w serwisie ani autoryzowanego serwisu oraz ASO FORDA. Zastanawia się czy można to samemu zrobić i w jaki sposób? Wiem że mając kluczyk matke da się rade ale mając tylko jeden kluczyk to nie mam pojęcia............. Może ktoś coś wie......albo zna w Krakowie punkt który to zrobi w miarę tanio

samemu nie da rady ! Żadne domowe wynalazki nie pomogą! Jezeli masz 2 klucze i chcesz dorobic matke to w ASO okolo 300 zł. sam surowy klucz to 120 zł szlif 35 zł. jezeli chcesz dorobic dodatkowy ale nie matke to u innych majstrów mozna. ps. aby samemu doprogramowac klucze trzeba miec matke i 2 normalne - razem 3 sztuki. ps2 odradzam klucze podróby np. silica mi 2 padły a fordowskie dzialają

TYLKO ASO