"Ikony" na desce rozdzielczej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam taki problem, polegający na tym, że nie pojawia mi się napis "Check Engine" oraz ikona świateł mijania po prawej stronie zegarów. W książce nic nie znalazłem, chyba że za słabo szukałem Bezpieczniki w skrzynce(koło kierownicy) są całe. Co może być przyczyną. Pozdrawiam

P.S. Espero 1.5 DOHC 1997r + LPG

hmmm przepalona zarowka

To ja może zadam takie głupie pytanie: Czy w każdej wersji silnikowej Espero jest NAPIS Check Engine??

Może i tak być, że żarówka się przepaliła. Ale chyba aż dwie naraz Nie wiem co jeszcze było po tamtej stronie. Może za to odpowiada jakiś przekaźnik?? Nie wiem czy w każdej jest, przynajmniej u mnie był. AHA! Świeci ikonka silnika ale podpis nie.

Od kiedy w Espero jest kontrolka świateł mijania?? Ja w moim 2.0 CD(wersja niemiecka) nie miałem, chyba, że od początku była spalona

Jak to jest w końcu??

nie ma mijania.

w 10 letnim aucie maja prawo sie spalic AZ dwie zarowki

Wydawało mi się, że była, ale wychodzi na to, że nie Mógłby mi ktoś napisać co tam się znajduje(ikony, co sygnalizują)

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

To ty nie wiesz
W bloku z lewej strony masz kolejno od góry:
kontrolka AirBagu
kontrolka ręcznego i małej ilości płynu hamulcowego
kontrolka ABS
kontrolka check engine
kontrolka niezapiętych pasów (tylko kierowcy)
kontrolka przednich przecimgłowych

Z prawej strony:
kontrolka tylnych świateł przeciwmgłowych
kontrolka szyby ogrzewanej
kontrolka niedomkniętych drzwi
kontrolka świateł drogowych
kontrolka ładowania akumulatora
kontrolka niskiego ciśnienia oleju.
w tarczy wskaźników masz rezerwę paliwa i (dla wersji z ABS) kontrolkę niskiego poziomu płynu w spryskiwaczu

ja niemam ABS a kontrolka rezerwy plynu spryskiwacza mam i nawet dziala

Cytat:
2007-01-02 21:27:09, Outcast pisze:
ja niemam ABS a kontrolka rezerwy plynu spryskiwacza mam i nawet dziala

Tyyyy .Ja koledze tłumaczę wersję standard, a nie mada faka speszal edyszyn by Outcast (w moim zielonym manualu też miałem wersję mada faka )