| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-27 17:07:50 Że elektryk nie wie co i jak - to norma
Poprostu myśl koreańska jest dość specyficzna, szczególnie w sonatach, w których abrdzo mizerne są instalacje (już przekrój przewodów jest czesto zbyt mały
Polecam skompletowanie schematów, zakup dobrego miernika i tydzień wolnego. Ja już mam z 30% zrobionej elektryki. To niekoniecznie musiały być myszy !! Pozdrawiam i życze wytrwałości. Misio |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-28 09:06:28 Witam.
Awaria - to raczej nie jest, ale wada fabryczna
Niestety elektryka w sonatach jest bardzo kiepska
Ten przekaźnik to pewnie jeden z tych który podaje napiecia na elementy "po przekręceniu" kluczyka. Co do taśmy - bardziej bym polecał wymiane szczególnie tych wazniejszych przewodów. A izolacje to taką "materiałową". Powodzenia. Misio |
lukpol85 HF MEMBER SONATA II Nakło | 2006-12-28 19:35:12 Jak patrze na tą instalacje sonaty to aż sie łapie za głowe przeciez lampki choinkowe mają grubsze przewody.. |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2006-12-28 21:46:34 Czesc
Tez sie dolacze do tego tematu bowiem w mojej sonatce zostaly wymienione przewody do ogrzewania tylnej szyby, czesc do swiatel i co najbardziej mnie zaskoczylo to cala wiazka ktora idzie z kabiny do dzwi kierowcy (sporo kabli) byla przetopiona ok 6 kabli nie posiadalo izolacji i byly zwarte po zaizolowaniu ich szyby szybciej sie podnosza i opuszczaja. mam jeszcze problem z zasilaniem cewki rozrusznika otoz gdy auto jest zimne to prad podawany na cewke wynosi ok 12V a gdy auto sie troszke mocniej nagrzeje to na cewke jest odawany prad ok 11V co powoduje ze rozrusznik nie zaskakuje. Co moze byc przyczyna takiego spadku napiecia? [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2006-12-28 21:47:35 ] |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-29 09:31:27 lukpol85 wcale nie musi być zwarcia - poprostu ta instalacja jest bardzo "kiepska" i z czasem poprostu ją szlak trafia (przynajmniej z tego co ja widziałem w obu moich sonatach).
karol208 już ci pisałem jak zrobić zeby nie było kłopotu z odpalaniem Przywróć tam przekaźnik do którego doprować należy jakiś przewód najlepiej bezpośrednio (oczywiscie poprzez bezpiecznik) od akumulatora (plusik), tak zrobiłem i nie mam zadnych problemów. |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2006-12-29 20:30:11 No wlasnie tak postanowilem zrobic z tym odpalaniem.
Zamontowalem przekaznik przyczepilem go do obudowy bezpiecznikow tych przy klemie plusowej. Do zasilania cewki przekaznika uzylem przewodu orginalnego do cewki rozrusznika, mase wziolem z karoseri auta, a plus tak jak napisales z akumulatora tylko ze narazie bezposrednio pod plus bez bezpiecznika bo musze zakupic gniazdo bezpiecznikowe
A czy moglbym podpiac ten plus pod bezpieczniki te przy klemie + ??? |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-30 00:11:49 karol208 - spoko mozesz władować pod któryś spod klemy
lukpol85 - czekamy na dobre wieści i trzymamy kciuki. |