[126p] Uszczelka pod klin + klin od Łady -co i jak zrobic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...Mam pytanko...Słyszałem ze do uszczelek pod klin w 126p mozna dopasowac klin od Łady, tylko niewiem dokł. co trzeba zrobic z nim zeby pasowal...Czy ktos sie orientuje ile skrócić czy przyciąć,gdzie co i jak...i ile moze taki klin od Łady kosztowac

-----------------
EL BoMBeLLo - CLaSSiCStYLe
FrankyGarage

coś słyszałeś ale nie dokońca otóż miałem kawałek jakieś 5 cm klinu od łady, nie pamiętam modelu, ale była bez tego naddatku, który należy obcinać. i na odcinku prostym pasowało wmiare bajka trzeba by było tylko załatwić to na całą uszczelke i zobaczyć jakby się to ułożyło na łukach Jakby ktoś miał to spraktykowane to piszcie

Pisac pisac chlopaki... czekam na wiadomosci...POZDRO

-----------------
EL BoMBeLLo - CLaSSiCStYLe
FrankyGarage

nie ma szans żeby to się udało....ten klin jest taki jak DFie
on jest znaacznie grubszy.to dla tego klin do 126 jest taki poszukiwany.

miałeś z tą materią doczynienia że odrazu skreślasz tą opcje ? czy sie naczytałeś za dużo teorii ? Bo ja mam praktycznie 3 kawałki klinów. Jeden z malca (u podstawy 10mm), drugi niewiele większy z łady (nie znam modelu) (ok11,5mm) o takim samym przekroju i trzeci kawałek typowy ładowski z tym naddatkiem, który sie ścina aby pasował do fiatowskich uszczelek i mający prawie 13mm. Porównując pierwszy i trzeci fragment na szerokość to jest spora różnica. Ale żeby mieć ten klin średniego rozmiaru to wtedy można pokombinować. Wiadomo guma jest elastyczna i może troszke sie poddać dla szerszego klinu Więc aby zaprzeczać trzeba by najpierw spróbować

czy ktos wie jaki jest obwód przedniej i tylnej uszczlki (ile trzeba klina) ?? bo mi sie nie chce na garaz uderzyc do bobków

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2010-02-19 15:25:48 ]