Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
showman e36 QP warszawa | 2006-08-04 13:07:47 Drodzy forumowieczne naprawde nikt nie wie co jest grane?? Nikt nie mial takiej przypadlości?? |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2006-08-04 15:20:01 To nie jest nadzwyczajny problem
Porządnie odpowietrzyć, sprawdzić termostat, Visco, códów nie ma. pzdr |
![]() Buczer (S) BMW Master (Moderator) BMW E-34 520i Gliwice | 2006-08-05 01:53:27 Jak mniemam czujnik temperatury wkrecony jest w głowice. |
zyggy BMW Member E34 520i 24V Warszawa | 2006-08-07 16:58:08 To wygląda na niewydajne chłodzenie, czyli albo pompa wody albo zatkana chłodnica. Sprawdź pompę, jeśli jest OK to chłodnica do wymiany. |
zyggy BMW Member E34 520i 24V Warszawa | 2006-08-08 11:09:44
W tym cytacie jest pytanie i odpowiedź. |
![]() yony BMW Friend BMW e34 520i 24V Warszawa | 2006-08-08 12:13:04 W moim Taurusie którego kiedyś miałem tak było, ale tam był elektryczny wentylator. Debil - mechanik wcisnął odwrotnie wtyczkę. Skutek był taki, że termostat załączał wiatrak ale całe ciepło wdmuchiwało spowrotem do chłodnicy.
Ale to tak OT... |
showman e36 QP warszawa | 2006-08-08 13:48:17 Odpowietrznik kupiony w Bawarii na czerniakowskiej, koszt 7,53
ale to jedyna pozytywna strona tej awarii, chbya bede musial walnąć kielicha lub 2 zanim podejde z wiertarką ![]() |
![]() HNT był 126R-5 2x BMWe30 ... Mikołów | 2006-08-10 10:52:07 Witam, od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem BMW-318 '90 silnik M40 , na jednopunktowym wtrysku, niedawno (rok temu ) przerobiony na gaz. ![]() sprawa jest o tyle trudna , ze autkiem pojechał do Niemiec młodszy brat i sprawe próbuje rozgryźć 1000km od auta mając do dyspozycji tylko jego relacje (nie jest mechanikiem) cały czas autko zachowywało się bez zarzutu podobno, ale już na miejscu jadąc powoli wioskowymi szosami tak 50kmh auto nagle zgasło, i nie szło go odpalić- okazało sie ze element instalacji gazowej (mixer?) jest oblodzony. autem jechał z ogrzewaniem włączonym. wczesniej ogrzewania nie trzeba było używac. przed wyjazdem zauważyłem zamiast odpowietrznika jakąś śrubkę wkrecona na szczelnie ![]() Istnieje możliwosc ze tym otworkiem podczas długiej jazdy wyciekło troche płynu chłodniczego i po włączeniu dużego obiegu po prostu brakło wody w układzie? nast. problem byc moze powiązany: rozerwało plastikowa rurke doprowadzajaca wode do nagrzewnicy chyba pred zaworem bo woda polała sie do kokpitu ![]() podobno była zgrebniała ze starosci- bratu powiedziałem zeby wyłączył z obiegu nagrzewnice na razie do czasu az tej rurki nie znajdzie, natomiast rownolegle do nagrzewnicy podłaczony jest obieg do mixera- nadal ciagle go wymraza... jakies rady? pomysły? co prawda jestem mechanikiem, ale z BMką nie mam jeszcze doswiadczenia, podobnie jak z gazem... poza tym na odległosc to nawet nie widze tego... |
showman e36 QP warszawa | 2006-08-10 22:00:29 witam ponownie po operacji,
obylo sie bez kielicha zrobilem wiertlem milimetrowym 3 otwory w jednej linii i polączylem. Srubokret w rekę i poszlo jak po maśle ![]() Nadal sie grzejechce teraz wymienić czujnik temp, może ktoś ma pożyczyć na testy na 15 min???? z wawy lub okolic??? Panowie co myślicie o czujniku temp??? czy komuś z was padl kiedyś ten czujnik i w którym miejscu jest w silniku M52???? HNT co do twojego problemu to mam za krótko betke żeby być expertem, ale rozerwany przewód nie wrózy nic dobrego, ja stawiam na uszczelke pod glowicą, bo prawdopodobnie robi Ci sie za duże ciśnenie w ukladzie chlodzącym Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakreconych Beemkowiczów ![]() |