Pare problemów z moim lantrodżini

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem Lantra 1.5 1992r z Przodu cacy a dupa garby zamiata wstawiłem gumy w sprężyny i troche pomogło. Z tym że spręyny pękaja to prawda mi też strzeliły stare Ale jak wsadziłem dwie gumy to narazie odpukać nic sie nie dzieje Kiedyś miałem też gumy z przodu ale teraz nigdzie nie mogę ich dostać
Słyszałem że może pomóc wymiana górnego mocowania amortyzatora? Z przodu wymieniłem i to pomogło Pozdrawiam Proszę o Pomoc w tej sprawie. I stało się wysiadła mi dmuchawa Tzn nawiew działa tylko na 3i4 biegu 1i 2 martwe wymieniłem Panel sterujący i nic Help zima idzie czy może to byc silnik dmuchawy??

co do dmuchawy, to wykręć schowek i tam z tyłu jest dmuchawa, idzie do niej wtyczka i w niej 5 kabli. Odłącz tą wtyczkę i obok niej są 2 śróbki, wykręc je. Teraz pociągając za złącze w dół wyciągnioj całą płytkę z rezystorem z obudowy i jak już będziesz miał to w ręku, zdejmij taką metalową osłonę. Przed sobą zobaczysz kilka drucików (dokładnie to 3)zawiniętych w spiralkę i o różnych średnicach. ten o średniej średnicy będzie gdzieś przerwany. Zlokalizuj miejsce przerwania drucika i jeżeli jest w miarę blisko któregoś końca to możesz skrócić uzwojenie i przyłaczyć część od razu do blaszki.
Następnie skręcasz wszystko do kupy i powinno działać.

Dzii wielkie za podpowiedź jak tylko zdemontuje napisze na forum co i jak Już zima mi nie straszna

No i stało się veni, vidi, vici Teraz jest ok spalony drucik ot i cały problem dziękuje wszystkim za pomoc co do zawieszenia znalazłem firme która robi sprężyny utwardzonei podniesione założe ale dopiero po wymianie tuleji metalowo gumowych na wachaczu wzdłużnym swoją droga to ciężko je zdobyć