Jakie lozyska...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witajcie... wybila najwyzsza pora na wymiane lozysk osi tylniej w moim escorcie, a niestety pewne wydarzenia w ostatnim czasie uniemozliwily mi zakup lozysk oryginalnych badz tez jakis lepszych firm, dlatego tez mam do was nastepujace pytanie...
ktore lozyska lepsze:
firmy MEYLE, czy moze formy MW BEARINGS??

prosli bym o szybka pomoc bo musze szybko zamowic zeby doszly na planowany termin wymiany...

osobiście proponuję SKFa

SKF robi łożyska na pierwszy montaż pod szyldem motorcrafta - więc jakościowo są takie same na oryginał

cena około 85zł

A w jakiej cenie te łożyska ?? W Sosnowcu Optimala kupowałem po 55 zł/kpl na jedno koło.

Ja też polecam SKFy. Wcześniej miałem optimale za 40 z hakiem, wytrzymały niecałe 10.000 km SKFa kupilem za 73.

chcialbym wlasnie kupic SKF ale kosztuja okolo 82-85zl za sztuke... te ktore podalem kosztuja po 45zl... czyli na dwoch zaoszczedzam okolo 75zl, a niestety na skutek nie zalezych ode mnie sytuacji nie mam tyle dolozyc tym bardziej ze kupilem jeszcze termostat woskowy za 130zl...

pomysl sobie ze zaoszczedzisz tylko teoretycznie bo za pol roku bedzie czekala cie znowu wymiana...... Optimale tez z mojego doswiadczenia sa kiepskie - u mnie nie wytrzymaly nawet tego pol roku. SKF i klopot z glowy

tak jak pisze borys - uwierz - zaoszczędzisz dzisiaj a za dwa miechy dołożysz dwa razy tyle

W ciagu roku zmienilem 3 lozyska dopiero jak kupilem SKF to sie uspokoilo

niestety to nie chodzi o zaoszczedzenie tylko o zakupienie... nie mam chyba tyle srodkow na chwile obecna, a bede mial mozliwosc wymiany 13 stycznia... wyplata 10, wiec watpie ze w dwa dni dojda do mnie... a nie moge ryzykowac bo jak nie dojda to znowu bede mial okazje wymianic miesiac albo i dwa pozniej...

ale wymiana łożyska mnie, czyli totalnemu laikowi zajmuje max 30 minut

ale masz garaz i odpowiednie narzedzia?? a ja zeby miec te dwie rzeczy musze jechac do wujka na wies co sie wiarze z tym ze musze miec jednoczesnie ja urlop i wujek co sie zdaza raz na miesiac lub dwa...