Oświetlenie komory silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Zrobiło się ciepełko więc wkońcu muszę się zabrać za założenie alarmu i tu mam pytanko, mianowicie czy do oświetlenia komory silnika jest jakiś włącznik (podobny do drzwiowego), czy poprostu światełko pali się na stałe po włączeniu świateł? Nie zabardzo chce mi się wiercić i zakładać dodatkowy włącznik a tak bym sobie wykożystał istniejący, niestety nie mogę go namierzyć pod maską, może jest gdzieś ukryty?
Pozdrawiam
Seba

U mnie było na stałe i musiałem zakładać dodatkowy.
Teraz nie mam problemu, bo nie mam oświetlenia .

Pzdr.

Don Fernando ma wielkie stada...
Po uśmiechu go poznacie.

Nic nie zastąpi pojemności...

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-04-14 15:20:53 ]

O kurcze , będę musiał z wiertarą do bestii podchodzić, ale mnie serducho będzie bolało

Nie musisz wiercić - rozejrzyj się po komorze, zawsze znajdziesz jakąś śrubkę (albo otwór np. w pasie przednim) do której możesz się "dokręcić".

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Poszukam, poszukam, bo na myśl o wierceniu to mi ciarki po plecach chodzą

Witam, a u mnie chyba nie ma oświetlenia komory silnika. pewnie rzau pewnego znikło któremuś włascicielowi. jeśli powinno być to gdzie? ma ktoś fotkę?
Mój GG 5614425,
Pozdrawiam, Jerzy , Złotów.

To w omie B jest oświetlenie silnika? Jeśli tak to gdzie mam szukać? Bo to fajna sprawa

dajcie znac bo tysz jestem zainteresowany, pozdrawiam

W Omie A miałem oryginalnie w pokrywie ( masce) lampkę ale w B nie zwróciłem uwagi. Sprawdzę przy najbliższej okazji.

A ja umieściłem w plastikowej skrzynce z przekaźnikami koło akumulatora.
Pasuje idealnie i dało się ustawić idealnie.

Pozdrowionka
Łukasz

mam taki schemacik o żarówkah w opelku i tam niema nic o światełku pod machą

Czyli omesie B nie mają oświetlenia ślinika???

ja w żadnej nie miałem (same beeee)

Porzebuje pomocy
Poszukuje kabla do oświetlenia komory silnika w omedze a masa jest odłacznoa drugi kabel od napięcia nie wiem gdzie jest a chciałem pociągnąć od nowa tylko nie wiem od jakiego momentu zacząć. Jak ktos może to niech poda gdzie mam sie wpiąć z tym kablem.

Widzisz opel rozwiazal to bardzo zle.
Bo podgrzewane dysze spryskiwaczy dzialaja razem z zaplonem a oswietlenie komory z pozycjami.Ja zmienilem i mam dysze z ogrzewaniem szyby a oswietlenie po zaplonie i po wlaczniku kolo lampki

Chyba zrobie tak samo bo to będzie nawygodniejsze rozwiązanie.
Dzięki za pomoc.

Czesc! Ja uwazam ze oswietlenie komory silnika powinno zapalac sie w momencie otwarcia maski. Niezwlocznie na to czy samochod ma zapalone swiatla, zaplon czy silnik. Pozdrawiam z Torunia!