Geneza Nickow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem ciekaw skad wziely sie wasze nicki?? jaka jest ich geneza powstania

Moje JABUSZKO wzielo sie od tego ze raz u znajomej jadlem ciasto z jabuszkami i gdy wziolem kawalek ciasta i podnioslem z nad taleza to w tym momencie taki spory kawalek jabulka z ciasta bec na podloge a znajoma na to jabuszko ebdziesz jabuszko ;p i jakos tak zostalo

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-01-10 08:28:01 ]

Mój jest prosty.Od nazwiska

Śmiechowy film o maszynie spełniającej życzenia.

A, że lubię Hanks'a to tak zostało

Od drugiego zawodu

jak kupilem esperaka na tylnej klapie przed napisem ESPERO doklejone bylo D--->DESPERO ale,ze jako despero bylo juz zajetym nickiem wiec dodalem S i to koniec wypocina i tak znajomi mowia na mnie bazyl

jak sie próbowałem zarejestrować na autokąciku to wszystko co mi przyłaziło do głowy było już zajęte

Nagle wpisałem kolber i bęc... rejestracja przyjęta

a 7 bo tu samo kolber było zajęte

Cytat:
2007-01-10 10:56:26, Kolber7 pisze:
jak sie próbowałem zarejestrować na autokąciku to wszystko co mi przyłaziło do głowy było już zajęte Nagle wpisałem kolber i bęc... rejestracja przyjęta a 7 bo tu samo kolber było zajęte

U mnie podobnie - odrzucał Pyrek, więc dodałem CB od hondy i jest Pyrekcb...
Pozdr. P.

U mnie nie ma filozofii - JACO od Jacka, a że ten nick jest permanentnie oblegany dołożyłem "-" i wyszło -JACO-

od nazwiska

Kurde, nie wiem, ale chyba z bajki

sporo osob mnie pyta skad "48" wiec pedze z wyjasnieniami ze "48" to "Polska" a Lucas to po prostu od imienia, choc znajomym kojarzy sie ze Skywalkerem lub Georgem Lucasem

-----------------
..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::..

A u mnie stąd, ze dużo osób (ja czasem też) nazywa swoje auto "Esperyna", a skoro ja jestem osobnikiem płci męskiej, no to wyszło Esperynek.

wacho od nazwiska a czk od miasta Czarnków

Imię i inicjał nazwiska, co zresztą każdy chyba się domyślił

Cytat:
2007-01-10 12:22:38, AsterixGal pisze:
Kurde, nie wiem, ale chyba z bajki

Ale asterix był kurduplem.... (chyba)
U mnie prosto - w światku motocyklowym zwali mię Ivan (od marki motóra). na Motonews Ivan było zajęte to napisałem od tyłu i wyszło co wyszło

Ze mną sprawa również jest banalnie prosta. Na zlocie w Iłkach byłam z duuuużym brzuchem, w którym był Dzidziul (dziś Kubuś). Tak mi się spodobała esperaczkowa brać, że się zarejestrowałam na forum i pierwsze, co mi przyszło do głowy, to był Dzidziul i o dziwo było wolne!!!

Od nazwiska - Ćwik

Cytat:
2007-01-10 16:10:31, SlawekH pisze:
Imię i inicjał nazwiska, co zresztą każdy chyba się domyślił

Jak wpadłeś na pomysł takiego nicka?

Mój nic też ma bardzo prostą, przejżystą genezę.

Padre od ksywy a reszta od prawdziwego imienia i nazwiska - Kornel Lone

Trudne pytania tu padają .....

Szczerze to ja chyba sam nie wiem......

Kiedyś w TV leciał program o szatanie i padło określenie Lucyferus Bejus i stąd mój nick - lecz w wersji skróconej

pozdrawiam