Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-01-05 18:01:37 dżizus, dlaczego niektórzy debile łamiąc przepisy oślepiają normalnych ludzi swoimi "halogenami"?
to jakaś durna mania - mam 'halogeny' więc je włączam - jestem Bolo i już. jak jest wieczór i jezdnia mokra to można jadąc naprzeciw takiej gnidy ocipieć. Policja powinna wyłapywać takich dekli i przykładnie karać. Wczoraj przez jakieś 50 km jechał taki jeden ćwok za mną i świecił swoimi (baczność) Halogenami (spocznij) w lusterka skutecznie odbierając przyjemność z jazdy... Powiedzcie mi, dlaczego niektórzy włączają przeciwmgłowe przy normalnej pogodzie? Bo mi nic sensownego do czaszki nie przyłazi. Sorki ale musiałem swoje neurotyzmy wyżalić. |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-01-05 18:16:46 A od czego masz przeciwmgielne z tyłu? ![]() Espero ma z tyłu bardzo duże, fajne lampy ,jak on Ci świeci przeciwmgielnymi to Ty mu też poświeć - powinien szybko zrozumieć ![]() ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2007-01-05 18:21:03
Bo to zwykłe buraki są... ja traktuje takich tylnym przeciwgielnym... albo pozwalam mu jechac przedemną i chwile swiece swiatłami drogowymi. |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-01-05 18:23:15
świeciłem, świeciłem... ale u mnie żeby zapalić tylnie muszę zaświecić przednie. czyli również staję się burakiem ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2007-01-05 18:25:24
No to masz problem.. ja przednich na chwile obecną nie posiadam... za brzydka pogoda zeby rzeźbic w zderzaku.. a warsztat zaj...ny camperami.. |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2007-01-05 18:39:53
A ja przed pierwszym przejsciem dla pieszych hamuje do zera i przepuszczam pieszysz więc albo wychamuje albo ma pecha |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2007-01-05 19:32:32
Bo ci ludzie nie potrafią kontrolowac w dostateczny sposób swojego pojazdu. Tych lampków, przycisków, pedałów ![]() ![]() ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-01-05 19:59:13 mnie bardziej niz przednie przeciwmgielne wqrwiają tylnie....
sposób mam nma takich buraków taki ze włączam długie.... i co ciekawe na większość debili to nie działa !! pół biedy jak przez chwile takiego masz przed sobą ale jak jade w trasie, gdzie możliwości wyprzedzenia są znikome to jest tragedia.... przednie przeciwmgielne w większość przypdaków nie sa tak wnerwiające jak źle ustawione światła.... |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-01-05 20:27:04
dokladnie, po za tym w przypadku przednich halogenow przepisy pozwalaja na swiecenie nimi podczas deszczu... tak, wiem, glupie. |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-01-05 21:10:57
Zapomniałes jeszcze o hot dogu w jednej i koli w drugiej ręce. Faktem jest że z tymi pmgłowymi jest masakra. Najgorsza, żeby było śmieszniej w czasie mgły. Do bardzo niewielu kierowców dotarło, że nawet w czasie mgły, w czasie jazdy w kolumnie wyłącza sie pmgielne. Tak samo mija się z celem używanie pmgielnych w gęstym ruchu miejskim - nawet we mgle. |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-01-05 21:39:32 ostatnio jak byly te mgly w warszawie i nei tylko to jak sie patrzylo ze prawie kazdy glab urzywa halogenow jadac w kolumnie samochodow to sie plakac chialo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Andre_GLX Ford Focus Ruda Śląska | 2007-01-05 22:06:31 W pełni popieram wszelkie zabiegi mające na celu eleminację z ruchu albo edukację pseudo-kierowców, kiero-szczyli czy jak ich tam zwał... bo chyba nie kierowcami ![]() I jeszcze moja mała dygresja: często przydają się na drodze tylne lapmy przeciwmgłowe kiedy to jakiś k***s siada mi na zderzaku. Wtedy ja światełka pstryk, koleś myśli że to stop i ślicznie zwiększa dystans. Ja mam tą samą szybkość i k***sa z głowy. ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-01-05 22:26:04
...a potem jeszcze przez tydzień jeździli z włączonymi światłami przeciwmgielnymi z tyłu ![]() ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-01-05 23:04:12 Jeśli będziecie pisali petycje do KGP w tej sprawie, to ja również się pod tym podpisuje.
Natomiast po co się denerwować na drodze. Złość zdrowiu szkodzi. Mrygałem, włączałem halogeny jako odwet, do czasu jak stwierdziłem, że nie warto psuć sobie samopoczucia. Fakt, że jak ktoś jedzie z naprzeciwka i ma źle ustawione halogeny i mnie razi-włączam drogowe. Sama poświata odbita z mokrej jezdni jest do wytrzymania. Takie spotkanie trwa w miarę krótko. Jeśli trafi się driver, który ma włączone tylne p-mgielne przy dobrej widoczności, i wiem, że czeka mnie dłuższa jazda za nim, to zatrzymuje się, przepuszczam kierowcę jadącego za mną . Dalej włączam się w ruch i jadę w zamierzonym kierunku. Taki mam sposób na życie za kółkiem. [ wiadomość edytowana przez: DENWER dnia 2007-01-05 23:05:48 ] |
![]() ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2007-01-05 23:28:18
jakas mysl/sposob to jest... ale w pewnym wieku to nie przejdzie... trzeba sie powkurzac na drodze troche, niekiedy za cos odwdzieczyc... inaczej brakuje... przynamniej mi... owej "przyjemnosci" z jazdy ![]() |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-01-05 23:34:04
Zgadza się-młodzi gniewni. Powim nawet, że sam nie byłem zawsze grzeczny ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-01-06 00:21:14
Tez tak robie =] |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-01-06 00:30:54 a ja powiem szowinistycznie ze jesli chodzi o tylne przeciwmgielne wlaczone w dzien lub w nocy w miescie przy idealnej widocznosci to w tym procederze przoduja kobiety ![]() ![]() |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2007-01-06 11:37:22
Fakt zapomniałem ![]() ![]() ![]() A jeszcze jak jakaś baba siedzi obok i cały czas gada to i uszy są zajęte...no i jak tu zobaczyć jakąś małą kontrolkę od przeciwmgielnych |